Dolar 32,5865
%0.31
Euro 35,0286
%0.16
Altın 2.454,640
%0.76
Bist-100 9.775,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hamza Dağ’dan üniversitelilere sınav tüyoları

AK Partili Hamza Dağ’dan üniversitelilere sınav tüyoları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ yeni bir klip video daha paylaştı. Üniversite öğrencilerine sınavlarda nasıl başarılı olacaklarının tüyolarını veren Dağ, “İyi not alan arkadaşı bul. İlk günden onunla tanış. 4 sene boyunca onunla arkadaş ol. Notunu al, okulu bitir. Böyle bir arkadaş bulamadıysan yine sınavı geçmek çözümsüz değil. Bir tüyo daha verebilirim sana. O fotokopici abiler var ya çok para kazandığını düşündüğünüz. Onlar da iyi notlar olur” dedi. AK Partili Hamza Dağ'dan ilginç video

  • Ege Postası
  • 05.11.2017 - 12:48

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Kampüse Hoş geldin’ başlıklı videoyla, üniversite öğrencilerine derslerine nasıl çalışmaları, ders notlarını nereden, nasıl bulabilecekleri yönünde tüyolar verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi mezunu Avukat Hamza Dağ, yaklaşan vizeler öncesi esprili bir dille verdiği mesajlarla, öğrencilerin derslerini nasıl kolay geçeceklerini kendi deneyimlerinden yola çıkarak tek tek anlattı. Çizgi film karakterlerinin de bulunduğu klipte, “Hey Üniversiteli, kampüse hoş geldin” diyerek şu mesajları verdi:

“Hukuk Fakültesi zordur ama hayatının en renkli, en güzel dönemini yaşayacaksın. Bu dönemde üniversiteli olduğu sürece tadını çıkarmaya bak. Derslerine mutlaka çalış. Sosyal aktivitelere, siyasi partilere ve kulüplere gitmeyi unutma. Bunlar senin hayatında ileriki yıllarında önemli fırsatlara dönüşecek. Fakülteyi bitirdiğinde önünde birçok alan olacaktır. Avukat olacaksın, hakim, savcı, kaymakam ya da müfettiş olabilirsin ama bunun yanında sana bu üniversitenin kazandıracağı en büyük kazanımın bu ülkeye bu millete faydalı olmaktır.Sana verebileceğim tavsiyelerden biri de üniversite okurken ne olmak istediğini bil. Bu branşlardan birini tercih ederek eğitimine devam et.

Şu anda bir avukata olarak Üniversite okurken bile piyasada bulunmak avukatların yanında çalışmanın çok büyük faydasını mutlaka göreceksin.  'Sınava bir ay kala ben dersime çalışayım' diye bakarsan açıkçası  sınavlarda başarılı olman mümkün olmaz.

Hakimlik sınavına 3 ay kala çalışırsın sınavı kazanırsın. Ben 2002 yılında hakim ve savcılar sınavına 3 ay çalıştım, ama sonra mülakatta elediler. Sınavı kazanamazsan vay Hamza Dağ bana şunu söyledi, bunu söyledi, açıkçası ben bunu kabul etmem. Benden sana sınavı geçmek için çok önemli bir tüyo. İyi not alan arkadaşı bul. İlk günden onunla tanış. 4 sene boyunca onunla arkadaş ol. Notunu al, okulu bitir. Böyle bir arkadaş bulamadıysan yine sınavı geçmek çözümsüz değil. Bir tüyo daha verebilirim sana. O fotokopici abiler var ya çok para kazandığını düşündüğünüz. Onlar da iyi notlar olur. Önceki yılın notları da olur. O iyi notlardan birini al o notlardan çalıp ya da bir kitaptan çalış. Sınav öncesi sana birçok not gelecektir. Onların hepsini okuyup, kafanı hiç iyi karıştırma. Bir tanesini al baştan sona bir oku, bir daha oku. Garanti veriyorum sınavdan geçersin. Benim samimi olduğum en çok ders çalışan arkadaş Özgür Esber.iyi not tutan, süper not tutan, notlarını da fotokopicide bulamadığım ve aldığım zaman da notlarını okuduğumda derslerimi rahat rahat geçtiğim arkadaşım. O sen de mi buradasın. Kampüse hoş geldin”.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.