Dolar 32,3592
%-0.38
Euro 34,7542
%-0.15
Altın 2.395,640
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başak ve Kaya yola çıktı

Başak ve Kaya yola çıktı

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın 26 Kasımda yapılacak ilçe kongresine adaylığı, İlçe Başkanlığında yapılan toplantı ile duyuruldu. Başak‘ın önceki dönem  karşısında yer alan Murat Erginci desteğini sunarken, İlçe Yönetim Kurulu adına adaylık tebliğini Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu Yaptı. Toplantıya katılan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Başak‘a takılarak “Gelecek sene Şakir Başak’tan kurtulun” dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da kalabalık bir partili toplululuğunun katıldığı törenle ilçe başkanlı önünde adaylığını açıkladı. Miting gibi toplantılarla açıkladılar

  • Ege Postası
  • 04.11.2017 - 13:55

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Konak ilçe Başkanı Şakir Başak 26 Kasım’da yapılacak ilçe kongresinde yeniden aday olacağını duyurdu. Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da kalabalık partili grubuyla göreve yeniden talip olduğunu açıkladı.

Konak İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda Başak’ı önceki kongrede karşısında aday olan Murat Erginci ile CHP izmir Milletvekiil Tuncay Özkan yalnız bırakmadı. Şakir Başak’ın daha önce bu dönem aday olmayacağını ve kendisini işaret ettiğini anımsatan İlçe yöneticisi Çağrı Gruşçu, Başak’ın adaylığına ilçe yönetim kurulu olarak karar verdiklerini ve bu kararı Başak’a  tebliğ ettiklerini söyledi. Toplantıda konuşan Gruşçu  “Bugünkü birlikteliğimiz ilçemiz ve partimiz için tarihi niteliktedir. Üç yıl önce ‘Halk Projesi’ adını verdiğimiz etik değerlere saygılı, örgüt ile organik bağı olan, insana dokunan, ayrıştıran değil birleştiren, emeğin ve alın terinin değer gördüğü örgütçü bir anlayışla yola çıktık. Bu nedenle ‘siyasette yapılmayanı yapmak’ anlayışı içinde hareket ettik ve birlikte yaptıklarımız bu anlayışımıza ışık tuttu” dedi.

"BAŞKANA TEŞEKKÜRLER"

Takım olarak çıktıkları yolda hiç bir zaman mevki sevdasına düşmediklerini belirten Gruşçu “Bildiğiniz gibi, son kongremizde ilçe başkanımızın güvendiği bir takım üyesi ve bir kardeşi olarak bu bayrağı taşımaya devam edeceğimi kendisi deklare etmişti. Ancak süreç içinde yaşadığımız gelişmeler sürecin farklı bir boyuta ilerlemesini sağladı. Şu anda İzmir’in en geniş katılımlı ve en güçlü kamu-sivil bileşeninin başındayım. Demokratik kitle örgütleri, kentin kanaat önderleri ve farklı dünya görüşlerinden İzmirli hemşehrilerime karşı duyduğum sorumluluk gereği bu bayrağı örgütümüz uygun gördüğü takdirde doğru zamanda ve uygun durumda taşımam gerektiğini ilçe başkanımızla yaptığımız istişareler ve ilçe yönetimimizle paylaştım. İlçe başkanımıza gösterdiği teveccüh ve takdir için teşekkür ediyorum. Ancak gerçek bir CHP’liye yakışanın bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“BOYNUMUZUN BORCU”

Başak’a sahip çıkmanın boyun borcu olduğunu ifade eden Gruşcu “Öyleyse bu değere sahip çıkmak boynumuzun borcu olmalıdır. “Bu nedenle bu süreçte ilçe başkanımız Mehmet Şakir Başak’ın göreve devam etmek üzere yeniden aday olması konusunda ilçe yönetim kurulumuz ortak bir karar almıştır. Aday olması ve siyasette yüklendiği misyonu yerine getirmesi adına yönetim kurulumuz bu görevi kendisine tebliğ ediyor. Sadece adaylığını tebliğ değil, Anadolu’ya umut veren siyaset anlayışını sürdürmesi için görev tevdi ediyor. Artık kısır tartışmalardan çıkılmalı ve örgütün içinden çıkan bu değer sahiplenilmeli. Biz, ilçe başkanımızın göstermiş olduğu performans ve siyasi önderlik gereği ülkemizin ve partimizin siyaseti için umut olacağı görüşünde birleşiyoruz. Biz de partimizin her kademesinde bu halk projesinin devamını sağlamayı ve başarısını desteklemeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu

“DESTEKLİYORUM”

Gruşçu’nun görev tebliği sonrası konuşan Başkan Başak’ın  iki dönem  yarıştığı eski başkan adayı Murat Erginci de söz aldı. Erginci Başak’ı desteklediğini belirterek “Daha önce karşı karşıya aday olduk mücadele ettik. Bu mücadelemiz ideolojik değil parti içi daha ileriye yukarıya götürmek için görev yarışıydı. Bu saatten sonra birlikte daha yukarıya çıkaracağımıza inanıyorum. Hareketimizn 2019’da iktidar için birlikte  devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KORSAN GÖSTERİ YAPIYORUM”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan esprili bir dille başladığı konuşmasında “ Korsan gösteri yapmaya karar verdim. O kadar mutluyum ki bu manzaradan. İki değerli kardeşimin arasında oturmak, kadroların  birleştiği bir noktadayız. Ben 1 yıldır aday olmaya ikna etmeye çalıştım ama kardeşimizin tutumu parti sorumluluğu bilinciyle kendiliğinden gelişen bir şeydir. Kendisini tebrik ediyorum. Sevgi saygı mücadele biriktirdiği için tebrik ediyorum. Sizlerle birlikte bu ailenin parçası olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yalnız önümüzdeki sene lütfen Şakir’den kurtulalım. İlk seçimde, iktidardan, bu karanlıktan hesap soracağız. Bugün yaptıklarının yanlış olduklarını onlara da göstereceğiz. İktidar olduğumuz ilk seçimde çocuklar için mutlu huzurlu bir gelecek sunacağız”şeklinde konuştu.

"VALLAHİ, BİLLAHİ, TİLLAHİ, SATMADIM"

Görev tebliği için teşekkür eden Başkan Başak ise Konak ilçe örgütünü asla unutmayacağını belirterek “ İnsan neyi unutmaz ömründe, şu süreç içinde, şu partide, Konak İlçe başkanlığında. Bu örgütün bana verdiği görev ve bu şerefi unutamayacağım” dedi.

Yaşadığı dönemi çocuklarına miras olarak bırakacağını ifade eden Başkan Başak “Bu şerefi çocuklarıma bıraktığım en büyük miras olarak değerlendiriyorum. Tabii ki hatalarım, eksiklerim vardır, ama ilkesel olarak hiç bir yanlışımız olmadı. Kapımız hep açık oldu. 3.5 yıl içinde gençlik kolları, kadın kolları, komisyonlar ve başkanlar hepsine sonsuz teşekküre diyorum. Ahenk içinde çalıştık. Farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Bunun temelinde olan birlik beraberlik ortak ilkeler noktasında hareket eden örgüt anlayışını Konak ortaya koydu. Kim olduğumuzu bazen unutuyoruz farkına varmıyoruz. Ben Konak örgütüne sonsoz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Ömrüm boyunca bu örgütü unutmayacağım. Çocuklarıma bunları aşılıyorum size ilk kongrede sözüm vardı asla bu koltuğu kendime güç devşirmeyeceğim, şerefim namusum üzerine, hamallık yapacağım. Çıkarım için satmayacağım demiştim. Vallahi, billahi, tillahi satmadım. Size layık olmaya mücadele etmeye devam edeceğim" diye konuştu. 

BAYIR'DAN ESPRİLİ DESTEK

Milletvekili Tacettin Bayır da gecikmeli olarak geldiği toplantıda Başak'a destek verdi. Bayır, "Şakir beyin Konak'taki ilçe başkanlığı sürecinden sonra tüzüğe önerge vereceğim. 3 dönemden fazla ilçe başkanlığı yapmak yok diye. Belediye başkanları, ilçe başkanları, il başkanları, milletvekillerinin görevi 2 dönemle sınırlanmalı. O kadar çok görev aşkıyla tutuşan partili arkadaşımız var ki onların önünü açmak lazım. Şakir bey bu işi gerçekten güzel yapıyor. Devamlı medyanın dikkatini çeken eylemler yapıyor Kemeraltı girişinde. İşin hakkını verdi. İlk ilçe başkanı olduğunda bir çok arkadaşımız şüpheyle yaklaşıyordu bu işi yapıp yapamayacağı konusunda. Sonra gördüler ki Şakir Bey bu işin hakkını veriyor. İşi biliyor, işini  takip ediyor ve dört elle sarılıyor. O anlamda  insanlar da onu gördüğü için çevresinde halka genişledi büyüdü. Şimdi gördüğüm kadarıyla rakipsiz gidiyor.  Başarılar diliyorum kendisine" diye konuştu. 

BUCA'DA KAYA YENİDEN ADAY

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya olağan kongre öncesi ilçe binası önünde  adaylığını açıkladı. Miting gibi törenle açıklayan Kaya “2019’da yapılması planlanan yerel ve genel seçimler ülke için köprüden önce son çıkış. Bana düşen ne görev varsa yarının umudu çocuklar için cennet Buca için yapmaya hazırız” dedi.

CHP İzmir’de Genç Başkan Çağdaş Kaya, Buca’da bir dönem daha başkanlık görevini sürdürmek için adaylığını açıkladı. İlçe Başkanlığı önünde kalabalık bir destekçi topluluğuna açıklamada bulunan Kaya’yı İl Yöneticileri Hüseyin Çimenli, Hıdır Oğuz, Pınar Çırçır ve İsmail Yüzer yalnız bırakmadı.

İlçe binasına yürüyerek gelen ve karanfil dağıtan Kaya ‘Buca Çağdaş’tır çağdaş kalacak’, ‘gençlik seninle durma ilerle’ sloganlarıyla kürsüye çıktı. Kaya açıklamasında “2 yıl önce bizlere güvendiniz onurlandırdınız ilçe başkanlığını layık gördünüz. Göreve geldiğimden bugüne ilk günkü heyecanımı yitirmedim. CHP’yi yerelde olduğu gibi genelde de iktidar yapabilmek için örgütle birlikte mücadele ettik. Buca’da oyumuzu 204 bine çıkarttık. 2019’da yapılması planlanan yerel ve genel seçimler ülke için köprüden önce son çıkış. Bana düşen ne görev varsa yarının umudu çocuklar için cennet Buca için yapmaya hazırız. Buca büyüdüğüm çocuğumu büyüttüğüm üzüm konan kenttir. 7’den 77’ye Evka’sından Gediz’ine, Ufuk’undan Kuruçeşme’sine her yeri çok özeldir. Bir başkadır Bucalının yüreği. Bir başkadır özgürlük Cumhuriyet sevdası Buca’nın.... Bu iki yılda örgütle gönül gönüle mücadele ettik sokak sokak kap kapı ‘hayır’ı örgütledik. Bucamızın her köşesinde 47 mahallede hayır çıkarttık. Gelin hep birlikte 2019’da halkın iktidarını kuralım. Buca İlçe Başkanlığına yeniden aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.