Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,6969
%-0.13
Altın 2.428,070
%-0.43
Bist-100 9.974,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zabıtaya sopalı saldırı

Zabıtaya sopalı saldırı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne bağlı olarak Balıkhali'nde görev yapan zabıta memurlarının sopalı saldırıya uğradığı açıklandı.

  • Ege Postası
  • 02.10.2014 - 17:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda görevli hazır ekipte çalışan zabıta memirleri Buca Balık Hali'ndeki izinsiz olarak kullanılan elle çekilen taşıma araçlarını topladı. Ancak birsüre sonra bu araçları alınanlar zabıtü memurlarının önünü keserek sopalarda saldırırdı. Çok sayıda salırgan 12 zabıta memurunu sopalarla dövdü. Yaralanan zabıta memurları hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

TümYerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Hakan Kıran yazılı açıklamayla zabıta memurlarına saldırıyı kınadı. Kıran, "İşin ilginç yanı bu yol kesme sırasında arkadaşlarımızın yanında onlara eşlik eden, 3 kişiden oluşan jandarma ekibinin de olmasıdır. Gündüz vakti askerin de bulunduğu bir ortamda 40-50 kişi oldukları ifade edilen bu şehir eşkıyaları, göstere göstere 12 arkadaşımıza sopalarla, odunlarla başlarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine vurarak onları darp ediyor ve asker havaya, uyarı ateşi bile açmıyor. Zabıta araçları paramparça oluyor. Yaralanan arkadaşlarımız Eşrefpaşa, Tepecik ve Göğüs Hastalıkları hastanelerine kaldırılıyorlar. Kadir Yıldız, Tuncay Karabayır isimli arkadaşlarımız başlarından ve göğüslerinden yara aldıkları için gün boyu müşahede altında tutuluyor. Diğer yandan, arkadaşlarımızın çoğu bayrama vücutlarındaki morluklarla giriyor.

Zabıtalar can güvenliğinden yoksun şartlarda, çalışma ve yaşama koşullarına itildi. 

Tüm Yerel-Sen olarak, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumlularının bir an önce yakalanarak onlardan yargı önünde hesap sorulmasını bekliyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.