Dolar 32,5280
%0.28
Euro 34,8032
%0.18
Altın 2.442,900
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunan Başbakanı Samaras'tan o teklife yanıt

Yunan Başbakanı Samaras'tan o teklife yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla Atina'da gerçekleştirilen Türk - Yunan İş Forumu'na katılan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İki başbakan da bizim yıllardır söylediğimiz gibi Ege'de ekonominin ön plana çıkması gerektiğini söyledi. Aynı şekilde Kıbrıs sorununun çözümü için de ekonomik işbirliği öne çıkıyor" dedi. Demirtaş, ayrıca görüştüğü Yunanistan Başbakanı Samaras'ı İzmir'e de davet etti.

  • Ege Postası
  • 06.12.2014 - 15:27
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında bakanlar ve işadamlarının yer aldığı geniş bir heyetin katılımıyla Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen Türk - Yunan İş Forumu'nda, “Öncelik ekonomi" mesajları çıktı. Foruma katılan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, forumu değerlendirirken iki ülke Başbakanın da ekonomiyi vurguladığını söyledi. 

Forum sırasında Demirtaş, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ı da İzmir'e davet etti. Demirtaş, İTO olarak Türk - Yunan ilişkilerinin gelişimi konusunda 22 yıldır yoğun bir çaba sarfettiklerini, İzmir'de Yunanlı işadamlarına her zaman büyük ilgi olduğunu belirterek, Samaras'ı İzmir'de görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. “İzmir'e gelmeyi ben de isterim" diyen Samaras da davet nedeniyle teşekkür ederek, değerlendireceğini söyledi.

Demirtaş forumda ayrıca Yeni Demokrasi Partisi Midilli Milletvekili Pavlos Vogiatzis ile de görüştüklerini belirterek, “Dostumuz Pavlos da Şubat ayında çok sayıda Milletvekili ile İzmir'e gelecek" dedi. 

YUNANLILAR DAHA KARARLI OLMALI 

Atina'da Yunanistan'da yayın yapan Eleftheros Typos gazetesinin sorularını da yanıtlayan Demirtaş, iki ülke arasındaki ticaretin 20 yılda 200 milyon dolardan 5 milyar dolara geldiğini ama bunun yeterli olmadığını söyledi. Demirtaş, “Bu ticaretin 10 milyar doların olması işten bile değil ama Yunan tarafı bazı konularda tutuculuğu bırakmalı. Türkiye'de bir Yunanlı hiçbir sorun yaşamadan 1 günde şirket kurarken, Türk şirketleri Yunanistan'da büyük sorunlar yaşıyor. Sadece Odamız kayıtlı 68 Yunanlı firma var ama Tüm Yunanistan'daki Türk firma sayısı ise sadece 46. Yunanistan, ülkesinde yatırım istiyor mu istemiyor mu karar vermeli'" dedi. Demirtaş, Ege Denizi'ni mutlu insanlar denizi yapmak istediklerini belirterek, “Ama Ege'nin kuzeyinde güneyinde, doğusunda batısında insanların arasında gelişmişlik farkı olursa, mutluluk olmaz, istikrar olmazsa da güven ortamı olmaz. 2 Başbakan da istikrardan, güvenden bahsetti. Ama öyle sorunlar çıkıyor ki sürekli savaş uçakları var. Biz artık Ege'nin üzerinde savaş uçağı istemiyoruz. Ekonomik değil, gerekli değil ama herkes birbirine güç gösterisi yapıyor. Yolcu uçaklarının, martıların sesi olsun istiyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.