Dolar 32,2324
%-0.03
Euro 34,7604
%-0.12
Altın 2.459,560
%1.11
Bist-100 10.334,00
%0.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan AK Parti'ye 'Nankör' çıkışı

Kocaoğlu'ndan AK Parti'ye 'Nankör' çıkışı

​Kırsalda üretimin desteklenmesi amacıyla 1 milyon fidan dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Fidanlar Bizden, Meyveler sizden” adlı kampanya kapsamında Bornova Eğridere’de çiftçiler ile buluştu. Fidan dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte haksız eleştiriler aldıklarını belirterek muhalefet patisinden gelen eleştirileri “karalama kampanyası” olarak niteledi. İzmirlilere “Karalama kampanyasına itibar etmeyin” çağrısında bulunan Kocaoğlu, “Bunlara cevap vermeyeceğim. Bu arkadaşların seviyesine düşmek istemiyorum” dedi

  • Ege Postası
  • 06.12.2014 - 14:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Eğridere Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

 
ANKARA’YA SESLENDİ: YÜZÜMÜZÜ ÇİFTÇİYE DÖNMEK ZORUNDAYIZ
Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma hedefi ile gerçekleştirdiği yatırımları özetleyerek, “Kırsalı, köylüyü, üreticiyi tarımla uğraşanı göz ardı edersek, onu inkar edersek, ona sadece seçimden seçime oy deposu olarak görürsek, onun elinden tutmazsak, biz bu güzel ülkede aç kalmak, ele güne, yabancıya el avuç açmak zorunda kalacağız. Göreve başladığımdan bu yana sürekli tartım, hayvancılığa destek vererek, ürünlerini değerlendirerek, arazi yollarını yaparak, fidanlarını, çiçeklerini, sütlerini peynirlerini alarak destek olamaya çalışıyoruz. Ve destek olacağız. Tarım giderek dünyada önem kazanıyor. 40-50 sene üreticisini inkar etmiş bir yönetim olarak, başta Ankara olmak üzere yüzümüzü çiftçimize döndürmek zorundayız” dedi.
 
“KABAHAT BİZİM…”
Merkezi hükümete üretim politikalarını gözden geçirme çağrısında bulunan Başkan Kocaoğlu sözlerinin devamında, “Biz tarımda sıçrama yapamıyorsak bu kabahat bizim. Sizler zaten çalışıp üretiyorsanız. Size yol göstermek, destek olmak, çiftçimizin kalkınmasını sağlamak zorundayız. Yerelde kalkınmanın kırsal ayağında dev adımlarla ilerliyoruz. Yarımada’nın yol haritası belli oldu. oradaki çalışmaları İzmir’in ve ülkenin gündemine taşıyacağız. Küçük Menderes ve Tahtalı havzasında da çalışmalara bir ay içerisinde başlayacağız. Aklı ve bilimi kullanarak en doğrusunu yapacağız. Kaynaklarımızı israf etmedik, etmeyeceğiz. Akşamdan karar verip sabah yapmayacağız” dedi.
 


BORNOVA’DAN SESLENDİ: DUR DEMEK ZORUNDAYIZ
Genel seçimlerin yaklaşması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak eleştirilerin hedefi haline geldiklerini ve haksız söylemlerle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Seçim öncesindeyiz. Her gelen Büyükşehir’e karşı bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyor. İzmirli hemşerilerimiz bizim ne yaptığını çok iyi biliyor. 24 saat sadece bir Allah razı olsun için, milletine hizmet etmek için yola çıktık. Zaten destekliyorsunuz. Zaten bu kararlama kampanyasına inanmıyorsunuz. İnanmamaya da devam edin. Bir noktadan düğmeye basılmış gibi aynı sözleri tekrarlaya tekrarlaya, acaba İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında, Bornova’nın çocuğu hakkında acaba bir kuşku yaratabilir miyiz diye bir karalama kampanyası içerisindeyiz. Biz buna dur diyeceğiz. Bornova bana sahip çıktı. Siz bunu İzmir’e anlattınız. Tekrar anlatmak zorundayız. Bu karalama kampanyalarına karşı şiddetle dur demek zorundayız.”
 
“İNSAN NANKÖR OLMAMALI”
Sözlerinin devamında geçtiğimiz gün start alan Turizm Fuarı’nda AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ile Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın açıklamalarına yanıt veren Kocaoğlu, “AK Parti Grup Başkanvekili “İzmir’in Büyükşehir Belediyesi içerisinden acılar içerisinde olduğunu belirtmiş. “İzmir bu koca bütçe ile ne yapıyor'” demiş. Sen Adıyaman’dan gelmişsin, bizim konuğumuzsun, seni onurlandırdık. Biz ev sahibiyiz. İnsaf… Buraya geliyor, Büyükşehir Belediyesi’nin olanakları ile İzmir’de kendini tanıtıyor. Kalkıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı’na söz ediyor. İnsan teşekkür eder. Diyeceği bir şey varsa da gider Ankara’da söyler. İnsan karşısındakine saygı duymalıdır. İnsan nankör olmamalıdır.  İzmir’in hiçbir sorununu bilemez. Eline bir kağıt vermişler, üç cümle söylemişler, onu tekrarlıyor. Yazıktır… Ülke nereye gidiyor, biz nereye gidiyoruz... Aklımızı başımıza alacağız. Ben siyaset yapamıyorum. İsteyen gidip istediği yere oy verecek. Bu vatandaşın yorumu da abesle iştigal, yani boş iş olduğunu kendisine yakıştıramadığımı söylemek istiyorum” dedi.
 


HARAM LOKMA İLE İŞİMİZ YOK
Eleştirilere yanıt veren Kocaoğlu son olarak, “Biz her türlü baskılara rağmen, polisi ile, hakimi ile, savcısı ile üstümüze gelmelerine rağmen, alnımızın akı ile, haysiyet ve onurumuzla işimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bizim haram lokma ile işimiz yok. Belediye başkanının tek bir gücü vardır. O da adalettir. Mazlumdan garibandan yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Karalama kampanyasına lütfen itibar etmeyin. Şu anda çok üzerimize geliyorlar. Ben bunlara cevap vermiyorum. Siz cevap verin. Mümkün olduğu kadar bu arkadaşların seviyesine düşmek istemiyorum. Benim işim var. Ben buraya 24 saat boyunca bu kente hizmet etmek için geldim. Mücadele etmek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ile sürekli kalkınıyor. İzmir Türkiye’nin değil, dünyanın en yatırım yapılabilir ve en temiz, en eğitimli insanlarının yaşadığı, en huzurlu kenttir. Yaşanabilecek kentler kategorisinde önemli bir yere gelmiştir. Daha da ileriye gidecektir” diyerek sözlerine son verdi.
 
“TEK EKSİĞİMİZ YÜZ METRE YOL OLSUN”
Geçtiğimiz hafta kenti ziyareti sırasında çeşitli eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın “Çiğli’de 100 metre yolu yapmayı bile beceremediler” sözlerine sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunlar siyasi söylemler. Bizim çalışmalarımızı ve durumumuzu etkilemiyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 metre yolu değil, İzmir’in tarihinde ilk defa 35 metre genişliğinde yol açmak üzere Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nde, Homeros Bulvarı’nda kamulaştırmalar yapıyor. Birçok caddeyi düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Eksiğimiz kabahatimiz de, 100 metre yolu yapmamak olsun. Onu da tamamlarız.”
 
“İYİ SÖZ DE KÖTÜ SÖZ DE SAHİBİNE AİT”
Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti hakkındaki  “Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bana rahmetli babaannemin bir sözünü hatırlattı. Rahmetli bu tür mesnetsiz vaatler için ‘Kaval elin yel Allah’ın üfür babam üfür’ derdi” Üfür babam üfür” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Kocaoğlu, “Sayın eski Bakan’ımızın açıklamalarını İlgiyle izliyorum. Dilin kemiği yok. Aslında söylediği söz, kendisi de bakarsa, kime ait olduğu görülüyor. Bizim ne yaptığımız, nasıl çalıştığımız belli. Kimseyle işimiz, derdimiz, telaşımız yok. Bizim seçim telaşımız yok. Böyle manipülasyonlarla, boş laflar ile vakit geçirecek halimiz de yok. Biz işimize bakıyoruz. Kentimize layık olmaya çalışıyoruz. Bu seçim arifesinde herkes bir şey söyleyecek. İyi söz de, kötü söz de sahibine aittir. Bizim yaptığımızı kıskanmayalım. Kimse takdir etmezse bile, İzmirli hemşerilerimiz, dünyadaki herkes takdir ediyor” dedi.    


AVM’LERE DEĞİL, KÖYLERE
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, kırsalda kalkınma alanında verdiği desteklerden ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Bölgemiz için bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ötürü onur ve gurur duyuyoruz. 30 Mart’tan sonra 12 köyümüz ilçe belediyesine bağlandı. Köylerimize en iyi hizmeti verebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte köylerimizde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm köylerimizde eksiklerimizi hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Bizler çocuklarımızın sadece alışveriş merkezlerinde değil, böyle doğal ortamlarda, köylerimizde vakit geçirmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde yaptığı Homeros Vadisi projesine büyük önem veriyoruz ve bu güzel projeyi tüm ülkede tanıtacağız. Biz çocuklarımız ağaç kesmesin, ağaç yetiştirsin istiyoruz.
 


220 FİDAN DAĞITILACAK
Proje kapsamında, 2014 yılının son ayında Bornova, Kınık, Karaburun, Dikili, Bergama, Beydağ ilçelerindeki eski orman köyleri olan toplam 208 mahallede geçimini çiftçilikle sağlayan yaklaşık 9 bin üreticiye 100 bini zeytin, 120 bini ise armut, ayva, badem, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, şeftali ve vişneden oluşan meyve fidanı olmak üzere toplam 220 bin fidan dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında 2008-2014 yılları arasında 15 ilçede 140 köydeki toplam 7 bin 950 üreticiye yaklaşık 265 bin meyve fidanı, zeytin fidanı ile bağ çubuğu dağıttı. 2014 yılının Şubat ve Mart aylarında ise Bergama, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Tire’deki 450 köydeki toplam 20 bin çiftçiye 250 bin zeytin, 250 bin meyve olmak üzere toplam 500 bin fidan dağıtıldı. Projeyle bu yıl sonunda üreticilere toplam 3 milyon liralık fidan dağıtımı yapılmış olacağını açıklayan Büyükşehir yetkilileri, 2015 yılında ise Bayındır, Kiraz, Ödemiş, Tire, Çeşme, Selçuk, Torbalı, Menderes, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Buca, Kemalpaşa, Menemen, Karşıyaka, Foça, Aliağa ilçelerindeki yaklaşık 380 mahallede dağıtımların devam edeceğini kaydetti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.