Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım,7 Haziran için Delican'ın önüne hedef koydu

Yıldırım,7 Haziran için Delican'ın önüne hedef koydu

Kiraz’da AK Partili belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yapmak için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin il başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti’den İzmir milletvekilliği için 200 kişinin başvuru yapmasını değerlendiren Yıldırım,” Daha fazla bekliyordum” dedi. İl Başkanı Bülent Delican’ın önüne 7 Haziran hedefi koyan Yıldırım, “İzmir’de 2011 genel seçimlerindeki sonuçlar ortada. İl başkanı ve ekibinin görevi yüzde 37’yi daha yukarılara çıkartmak” dedi. Yıldırım, 7 Haziran için Delican’ın önüne

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 13:24
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım İzmir’e geldi.
TÜNEL’DE İNCELEME
Yıldırım ilk önce  İl Özel İdaresi’nin yaptırdığı binaya taşınan Konak İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Yıldırım daha sonra Konak Tünelleri’nde inceleme yaptı. Yıldırım gün içinde Erzincan Kemaliye İlçe Başkanı’nın babasının cenazesine katıldıktan sonra Kiraz’a geçecek. Yıldırım, Kiraz’da AK Partili belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yapacak.
Yıldırım, Kiraz’a hareket etmeden önce il başkanlığını ziyaret etti, basına açıklamalarda bulundu.
MAYIS’TA AÇILACAK
Konak Tünelleri’nin Mayıs ayı itibariyle açılışa hazır olduğunu belirten Yıldırım, “ Yoğun bir çalışma var. Her iki tünelin kazma işlemi tamamlandı. Üzerine beton kaplaması yapılıyor. Hem Yeşildere hem sahil tarafından anayol bağlantı çalışmaları var.  Mayıs ayında trafiğe açılır. Bir gecikme olmaz” dedi.

 SABUNCUBELİ SÖZÜMÜZDÜR
Müteahhit firmanın iflas etmesi nedeniyle yaklaşık 3 aydır yapımı duran ve tamamlandığında İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli’yle ilgili de konuşan Yıldırım, “ Müteahhidin genel anlamda yaşadığı mali sıkıntılar dolayısıyla proje etkilendi. Yüklenici firma projede duraksamaya geçti. O proje İzmir’e Manisa’ya sözümüzdür. Başlandı. Bir miktar kazı da yapıldı. Kalan kısmı olabilirse aynı müteahhit tarafından ya da yeni bir planlamayla yapılır” dedi.

DAHA FAZLA ADAY ADAYI BEKLİYORDUM
AK Parti’den İzmir milletvekilliği için 200 kişinin başvuru yapmasını değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi;
 “Daha fazla bekliyordum. Daha fazla olmasının bir zararı yok. Bir önceki seçime göre daha yüksek başvuru olmuş.Daha önce 150’nin altındaydı. Temayül yapıldı. Temayülde kim hangi sırada çıktı bunları sorgulamak bizim görevimiz değil. Kazanan arkadaşlar için bu daha ilk aşama…Temayül her şeyi belirleyen bir süreç değil. Yarından itibaren temayüle katılanlar mülakata alınacak.  Değerlendirmeler alınacak. İkinci aşamada ara komisyonlar var. Tekrar görücüye çıkacaklar. Üst komisyonda liste şekillenmiş olacak. 7 Nisan’da 7 Haziran seçimlerinde İzmir’i temsil etmek için yarışa katılacak isimler belli olacak”


SERTBAŞ 200 ADAY ADAYINDAN BİRİ
Uzun süre danışmanlığını yapan Ömer Sertbaş’ın İzmir’den milletvekili aday adayı olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, “ Vekilliğimde benimle çalışan bir arkadaşımız. Özel bir etkim olmaz. 200 aday adayından biri...Mekanizma bellidir. Önce temayül, komisyon ve üst komisyona herkes girecek. Boy gösterecek, marifetini anlatacak. Karar vericilerin ikna olmasını sağlayacak.  Kişilerin fiziğine fiyakasına göre karar verirsek o zaman İzmir’e haksızlık yapmış oluruz. İzmir’e nasıl katkı sağlar, kadın erkek temsilinde şartlar oluşmuş mu, mesleki dağılımlar gibi birçok konu milletvekili aday değerlendirmelerinde etkili olur.  Partimizin yetkili kurulları var. Yetkili kurullarda hiçbir görevim olmadığı için konulacak adayların kimliklerini, detaylarını paylaşamam. Böyle bir şey yakışık almaz 
” dedi.

EN İYİ EKİP İZMİRLİLERİN KARŞISINA ÇIKACAK
Genel seçim sürecini de değerlendiren Yıldırım, “ Yerel seçimler, genel seçimler birbirinden ayrı özellikte olmakla beraber tamamen birbirinden kopuk düşünülemez. Yerel seçimlerde yerel sorunlar ön plana çıkar adayların kimlikleri gündeme gelir ama 30 Mart seçimleri öyle olmadı. Yerel seçim havası maalesef olmadı. Bir curcuna siyasi kavga yaşadığımız bir kampanya dönemi oldu. İzmir için talihsiz bir seçim süreciydi. Duygusal şekilde seçime gidildi. İnşallah İzmir için hayırlı olur. Partiler yerel seçim genel seçim olsun başarılarını daha yukarılara taşımak için gayret gösterecek. Partililerimiz en iyi sonucu alabilecek ekibi İzmirlilerin karşısına çıkaracaktır” dedi.
YÜZDE 37’Yİ YUKARILARA ÇIKARTMALILAR
İl Başkanı Bülent Delican’ın önüne 7 Haziran 2015 seçimleri için hedef koyan Yıldırım, “ İzmir’de 2011 genel seçimlerindeki sonuçlar ortada. AK Parti olarak geldiğimiz bir yer var. İl başkanı ve ekibinin görevi yüzde 37’yi daha yukarılara çıkartmak. İlçelerin çoğunun partimizden olmamasını dezavantaj olarak görmüyoruz. 6 Haziran’a kadar görevim devam ediyor. 7 Haziran sandıklar açılacak o güne kadar buradayız. Çalışmalarda yer alacağız” dedi.
OY VERDİ VERMEDİ DİYE BAKARSA ADALETSİZLİK OLUR
AK Partili belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu arasındaki ‘hizmet’ polemiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım şunları söyledi;
Belediye başkanları hizmet için seçilir. Seçilinceye kadar partisinin propagandasını yapar. Seçildikten sonra İzmirlilerin tamamına hizmet götürmelidir. Büyükşehir yasasıyla büyükşehir belediyelerinin büyük imkanları oldu. Bu imkanları oy verdi vermedi bakış açısıyla kullanırsa adaletsizlik olur. Bu noktada herkesin titiz olması lazım. En büyük sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nin. O anlamda diğerlerin ağabeyi konumunda. Mahallelere eşit hizmet götürmesi gerek. Sahada var olan bir gerçek var. Öncelik kendi partisine mensup belediye başkanlarına hizmet ettiği yönünde şikayet var. Tepki göstermek marifet değil. Ciddiye alınması gerek. Onu yapacağına inanıyorum. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.