Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel'le A'dan Z'ye önseçim!

CHP'li Yüksel'le A'dan Z'ye önseçim!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 7 Haziran seçimleriyle birlikte vekilliğe nokta koyacak. İzmir Örgütü’nün en önemli isimlerinin başında yer alan Yüksel, Ege Postası’na partide uzun yıllar sonra yapılacak önseçimle ilgili açıklamalarda bulundu.Yüksel, " Milletvekili yapmış arkadaşlarımızın bence tereddütsüz önseçime başvurmaları gerekiyordu. Benim bölgemden Mustafa Moroğlu ve Mustafa Balbay var. Bu açıdan bu iki arkadaşımızın şansı arttı. Cesaretle örgüte güven duyarak önseçime katılmış olmaları örgüt tarafından değerlendirilecektir" dedi. Kontenjan işaretleyen vekillere gönderme yaptı

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 18:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1974 yılında gençlik kollarıyla sahne aldığı CHP’de 40 yıldır bir çok görevde yer alan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 2015 genel seçimleri için CHP’de başvuru yapmayan 15 milletvekilinden biri…

İzmir’de iki dönem il başkanlığının yanı sıra, parti meclis üyeliği, kurultay delegeliği ve genel başkan yardımcılıkları görevinde bulunan Yüksel, 7 Haziran seçimleriyle birlikte vekilliğe nokta koyacak.

İzmir Örgütü’nün en önemli isimlerinin başında yer alan Yüksel, Ege Postası’na partide uzun yıllar sonra yapılacak önseçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNSEÇİMİN CHP’YE KATKISI OLACAK
Önseçim kararının  sadece CHP açısından değil, Türkiye içinde  çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Yüksel, “ 70’li yıllarda siyasi partiler yasasında vardı ve yüzde 95’i adayların önseçimle belirleniyordu. Partinin tabanında belirleniyordu. Darbelerle demokrasinin niteliği bozuldu. Siyasi partiler yasası değiştirildi. Partilerin  hem kadroları biçildi hem de yasayla da yüzde yüzüne kadar genel başkanların iki dudağının arasından çıkacak listelere dönüştü. Parlamentolar 2-3 liderin fotokopisi şeklinde oluştu. Öyle olunca da demokrasi çok zarar gördü. Liderin tespit ettiği vekiller özgür iradeleriyle değil liderin bir dediğini iki etmeyen otomatlara dönüştü. Vekiller genel başkanlarının fotokopisi gibi davranmaya başladılar. Bu da demokrasimize zarar verdi. CHP olarak yasaları değiştirmek için önergeler verdik. Anti demokratik bütün yasaların değiştirilmesi için darbe anayasasından gelen 105 yasanın ayıklanması için kanun teklifleri verdik. Meclisin çoğunluğunu teşkil eden AKP tarafından reddedildi. CHP örnek bir atlım gösterdi. Öncülük yaptı. Adaylarını önseçimle belirleme kararı aldı. Ufak tefek zorluklar olabilir ama bu kültüre Türkiye’nin  alışması gerekiyor. CHP köken itibariyle bu kültürden geliyor sorun yaşamayız diye düşünüyorum. Güzel olacak. İyi sonuçlar çıkacak. Parti üyesinin sağ duyusuna her zaman güvendim. Parti üyesi her zaman partisinin seçimi  doğru insanlarla kazanmasını istemiştir. Ona göre oyunu vermiştir. Bu açıdan olumlu olacağını düşüyorum. Genel seçimlerde CHP’ye çok önemli bir katkı olacak” dedi.


EMEK VERENLER ŞANSLI
Önseçimde parti üyesinin en doğru kararı vereceğine inandığını ifade eden Yüksel, “ Partiye emek vermiş olan arkadaşlarımızı parti üyesi bilir, takdir eder değerlendirir. Partiye katkısı olan, emeği olan, üyelerle yakın ilişki kurmuş aday adaylarının öne çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

MOROĞLU VE BALBAY’IN ŞANSI ARTTI
“Aday adayı olsaydım önseçime girerdim” diyen Yüksel, şöyle devam etti;
“ İl başkanlığı yaptım, parti meclis üyeliği yaptım, vekillik yaptım, genel başkan yardımcılığı yaptım. Bir tanesini bile yapmış olmanız yeterde artar bile….Kendinizi örgüte tanıtmakta bundan daha önemli ne olabilir. Vekilsiniz parti tabanına hizmet etmişsiniz. O zaman parti örgütü de karşılığını verecektir. Örgüte güvenmek lazım…Milletvekili yapmış arkadaşlarımızın bence tereddütsüz önseçime başvurmaları gerekiyordu. Benim bölgemden Mustafa Moroğlu ve Mustafa Balbay var. Bu açıdan bu iki arkadaşımızın şansı arttı. Cesaretle örgüte güven duyarak önseçime katılmış olmaları örgüt tarafından değerlendirilecektir. Halen milletvekili olan, PM üyesi olan veya bu görevleri yapmış arkadaşlarımızın kontenjana değil, önseçimle talip olmaları gerekiyordu.”

TANITMA FIRSATI OLMAYANLAR İÇİN KULLANILMALI
Kontenjan aday sayısının fazla olduğunun altını çizen Yüksel, “ Kontenjan, partiye çok önemli katkıda bulunacaklarına inandığımız ama görevlerinden dolayı kendilerini örgüte tanıtma fırsatı bulamayanlar için sınırlı sayıda kullanılmalı… Önseçimden çıkacak listede bölgesel adaletsizlik varsa, kadın ve genç yoksa o durumlarda kullanılmalı… Kontenjanı bu yarışın dışındaki durumlarda ayrıcalık olarak düşünmek doğru değil” dedi.

İZMİR’DE GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTEREN BİR SAYI
İzmir’de 174 partilinin aday adayı başvuru yapmasını değerlendiren Yüksel, “ Bence iyi bir sayıdır. Ciddi bir başvuru katılım bedeli vardı. Bu biraz sınırladı. Önseçim biraz daha zorlu…Daha çok kendinizi tanıtmak için broşür bastırmanız gerekiyor. Bunun bir bedeli de var. Biraz masraflı oluyor. Zorlukta var. Çalışmak gerekiyor.Buna rağmen iyi bir sayı…CHP’nin İzmir’de güçlü olduğunu gösteren bir sayı” ifadelerini kullandı.

ÖNSEÇİM TAVSİYESİ: DENETMEN İÇİMİZDEN OLSUN
Yüksel, ileriki yıllarda yapılacak önseçime yönelik önerilerini şöyle anlattı;
 Önseçim daha nitelikli hale getirilebilir. Partinin herhangi bir hakime dışarıdan bir denetmene ihtiyaç duymadan kendi denetmenleriyle önseçim yapabiliyor olması çok önemli. Belediye seçimlerinde 9 bölgede parti denetmeni olarak böyle bir eğilim yoklaması yaptım. Son derece başarılı geçti. Hiçbir sorun yaşanmadı. Hakkını hukukunu yemezse düğün gibi önseçim gerçekleşir. Manisa’da Antalya’da bir çok yerde görev aldım. Güçlü belediye başkanlarının olduğu yerlerde her türlü imkanları devreye sokmalarına rağmen beklenmedik sonuçlar çıktı. Sadece üye de delege de yarışmak değil. Parti kendisi organize ederek önseçimi 4 ayrı alanda yarıştırmalı aday adaylarını. Yüzde 25 puanı üyelerden almalı. Yüzde 25 puanı  STK’la olur…Yüzde 25 puanı halktan almalı. SMS’le olur, sandıkla olur..Yüzde 25’i de örgüt ve genel merkeze bırakmak gerekir.”
 
İTTİFAKLAR OLACAKTIR

Önseçimde anahtar listelerin, ittifakların olmasının doğal karşılanması gerektiğini ifade eden Yüksel, “ Aday  adayları kendileri bir araya gelip 5’li 6’lı listeler yapabilirler. Bunlar yadırganacak şeyler değil” dedi.


BU ALGIYI YARATMAYA ÇALIŞANLAR…
Parti tabanında yapılan “Kocaoğlu-Yüksel yapısına yakın aday adayları üye tarafından çizik yiyecek” yorumlarını da değerlendiren Yüksel, şunları söyledi;

“Bize yakın bize uzak bir aday belirleme içinde değiliz. Kocaoğlu da Yüksel de bu partide çok ciddi emeği olan iki isim. Büyükşehir Belediye Başkanımız 13 milletvekili kadar köy ziyareti yapan arkadaşımızdır. Hem belediye hizmetleri açısından dünyada yıldız haline gelmiştir, hem partiye siyasal katkı açısından son derece çalışkandır. Çocukluğumdan bugüne partiye hizmet etmiş biriyim. İki dönem il başkanlığı yaptım. Türkiye’de bunun başka bir örneği yok. Milletvekili adayı olmadan partinin en ağır görevlerini üstlendim. Kamuoyunda, üyede bunun önemli bir karşılığı olduğunu görüyorum. Yüzlerce insan bizi arıyor. Bu algıyı yaratmaya çalışan arkadaşların bir kısmı daha çok politikada hak etmedikleri yerde olmaya çalışan siyaseti ülkenin geleceği kentin geleceği için değil kendilerini bir yere taşımaya çalışan, tek amaçları bu olan bu nedenle o hedefe kilitlenip etrafını kırıp döken bu arada partiye bizim gibi emeği geçmiş kişileri karalayanlar olmuşlardır. Siyaseti inançlarım doğrultusunda yaptığım için niteliksiz çapsız kişilerle mücadele etmeye hazırım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.