Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni PM'de İzmir'in üye sayısı düşecek!

Yeni PM'de İzmir'in üye sayısı düşecek!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay hazırlıkları için CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Kurultay'da Parti Meclisi'nin (PM) yenilenecek yapısı gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, görüşmede, yeni PM'de İzmir gibi bazı Büyükşehir'lerin üye sayısının düşeceğini, milletvekili olmayan illerin PM'de temsilinin artırılacağını açıkladı. CHP İl Başkanı Engin, "İzmir'den 8 PM üyemiz var. Yeni yapılanmada sayıda düşme olacak. Yeni PM konseptine ve parti ilkelerimize uyacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2014 - 11:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  CHP  İzmir İl Başkanı Ali Engin, pazartesi günü Ankara’da kurultay mesaisi yaptı. Engin,  Genel Merkez’de  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurultay hazırlıkları için kurulan komisyonun üyeleriyle bir araya geldi.
 
 İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yla birlikte CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen Engin, toplantının detaylarıyla ilgili Ege Postası’na bilgi verdi.
 
YENİ PM İÇİN İSİM GÜNDEME GELMEDİ
İl Başkanı Ali Engin, kurultay hazırlıklarını, yeni PM yapısı ve planlanan tüzük değişikliklerini görüşerek taleplerini dile getirdi. Engin, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ayrıntılarını şöyle açıkladı: "Kurultay hazırlıkları ile parti tüzüğünde planlanan değişiklikleri değerlendirdik. Genel Başkanımız yeni PM'de gençlere ağırlık verilerek, heyecanla çalışacak, ortak iş yapma kültürüyle sahip partililerin daha fazla yer alacağını söyledi. 'Milletvekili olmayan Anadolu kentlerinden temsil artırılacak, yeni PM'de İzmir'in üyesi sayısı azalabilir' dedi. PM üyesi ve milletvekili olmak isteyen partililerimizden de fedekarlık istedi. Şu an İzmir'de 8 PM üyemiz var. Yeni yapılanmada sayıda düşme olacak. Biz daha fazla olsun isteriz ama yeni PM konseptine ve parti ilkelerimize uyacağız. PM'de İzmir temsili için isim talebi ise gündeme ise gelmedi. İzmir İl Örgütü olarak yeni dönemde parti içi mutlak disiplinin sağlanması talebimizi de gündeme getirdik. Disiplinle ilgili de tüzükte değişiklik planlanıyor. Yüksek Disiplin Kurulu yapısı değiştirilecek. Kurultayla birlikte yeni dönemde partimizde çok önemli, olumlu değişiklikler olacak."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.