Dolar 32,3709
%0.04
Euro 34,8301
%0.11
Altın 2.399,940
%0.13
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri'ne  İzmir'den e-posta!

CHP Lideri'ne İzmir'den e-posta!

Demokratik Taban Hareketi adına dönem sözcüsü Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, tüzük değişikliği ile ilgili önerilerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na elektronik posta (e-posta) yoluyla gönderdi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2014 - 18:28
HABER SERVİSİ -  CHP’de 5-6 Eylül’de gerçekleşecek olağanüstü kurultay öncesi, Demokratik Taban Hareketi adına dönem sözcüsü Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tüzük değişikliği ile ilgili önerilerinin yazılı olduğu  elektronik posta gönderdi. Tüm PM üyeleri, vekiller, il ve ilçe başkanlıkları ile İzmirli kurultay delegelerine de yollanan yazıda, Demokratik Taban Hareketi önerilerini dört maddede sıraladı.
 
 Demokratik Taban Hareketi’nin Lider’e ve PM üyelerine gönderdiği yazı;  
 
Sayın Genel Başkanımız.
 
T.C’de çağdaş rejimin, yurttaşların özgürlüklerinin büyük tehdit altında olduğu günümüzde, partimiz CHP’nin hedeflediği başarılara ulaşamamasının önde gelen neden, Parti içi demokrasi, Tüzük, siyasi etik ihlallerdir.
 
Yıllardır bir arkadaş grubunun, hizip uygulamalarının, Partimizde yarattığı daralmanın, “ Ülkede demokrasi, Partide demokrasi “ söyleminizle aşılacağı umudu örgütümüzde büyük bir heyecan yaratmıştı.
 
Ancak, yetkilendirdiğiniz çok sayıda parti yöneticilerinde, parti yönetimlerini, kişisel faydaları yönünde ele geçirmek veya elde tutma isteme alışkanlığını sürmüş, değişen sadece yöneticilerin isimleri olmuş, hatta demokratik olmayan parti içi uygulamalar, Tüzük, etik ihlalleri artarak devam etmiş, en kötüsü olağanlaştırılmıştır.
 
Sayın Genel Başkanımız.
 
5.6 Eylül 2014 Kurultayında, Tüzük maddelerinde (öncelikli), özellikle TBMM adaylarının belirlenmesinde, parti içi demokrasi ve etik ilkeler gözetilerek yapılacak değişiklikler, kısa zamanda örgütümüzde büyük bir canlanma, coşku, seçmende umut yaratacak, 2015 Milletvekili seçimlerinde, hedeflere ulaşmamızda, hatta aşılmasında büyük etken olacaktır. Önerilerimiz:
 
  1. Tüzüğümüzün 58. maddesindeki TBMM adaylarının belirlenmesinde, TÜM ÜYELERLE ÖNSEÇİM uygulaması yaygınlaştırılmalı, Merkez Yoklaması sayı ve sıralamaları ( gösterilen adayların %5’ini aşmamak ve listelerde 2. sıra, seçilen son sıra ile ) daraltılmalıdır.
  2. TBMM veya Yerel Seçimlerde aday gösterilip seçilenler için ( seçimlere kalan zaman gözetilerek 2015 Milletvekilleri seçimleri sonrası uygulanmak üzere ) KESİNTİSİZ EN FAZLA 3 DÖNEM ADAY OLABİLME KURALI getirilmelidir.
  3. Daha önce MERKEZ YOKLAMASI İLE ADAY GÖSTERİLENLER, seçilseler veya seçilemeseler de, tekrar Merkez Yoklaması ile aday gösterilememeli. SADECE ÖNSEÇİMLERE KATILABİLMELİ.
  4. Tüzüğümüzün 42, 43, 44. maddelerinde düzenlenen, görevden alma veya boşalma hallerinde 30, 45 gün içinde seçimli kongrelerin yapılması devam etmeli, SADECE Genel, Yerel seçimlere 6 AY KALA KONGRELERİN YAPILMAMASI ile sınırlandırılmalıdır.
 
Saygılarımızla
CHP Demokratik Taban Hareketi.
Dönem Sözcüsü CİHAN TÜRSEN
 

ÖNSEÇİM RESTİ ÇEKMİŞTİ!
 
Son dönem de parti içi muhalif çıkışlarıyla bilinen ve sosyal medya üzerinden özellikle önseçim vurgusu yapan Türsen, geçtiğimiz günlerde Ege Postası aracılığıyla yaptığı açıklamada,tüzük değişikliğinin de yapılacağı kurultay için önseçim resti çekmişti. Türsen,  “Tüzükle ilgili isteklerimizi il başkanlığına vereceğiz. Önseçim genişletilmesini isteyeceğiz. Ancak bilinmelidir ki önseçim haklarının geriye alınmasına sessiz kalmayacağız. Kurultay delegeleri Ankara Ticaret Odası Salonu’nda kurultay yaparken bizler örgüt olarak, olumsuz anlamda gelişme olursa sesimizi yükselteceğiz. Kurultay salonun önündeki Söğütözü Caddesi’nde buluşacak ve sesimizi duyuracağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.