Dolar 32,4147
%-0.07
Euro 34,8138
%0.21
Altın 2.429,920
%-0.36
Bist-100 9.980,00
%0.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yalı'dan Büyükşehir'e tepki:Gestapo musunuz, zabıta mısınız!

Yalı'dan Büyükşehir'e tepki:Gestapo musunuz, zabıta mısınız!

Güzelyalı'da sahibi olduğu işletmede Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile kavga eden CHP'li eski meclis üyesi ve Yalı Demokrasi Grubu'nun öncülerinden Mustafa Kocaoğlu, yaşananlara isyan etti. Yalı'dan Büyükşehir'e tepki:

  • Ege Postası
  • 24.06.2016 - 16:32

EGE POSTASI - Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı bölgesinde denetim görevi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, esnaf arasında yaşanan taş, pala ve sopaların kullanıldığı kavga kentte gündeme oturdu.

Olayın yaşandığı işletmenin sahibi, CHP'li eski meclis üyesi ve Yalı Demokrasi Grubu'nun öncülerinden Mustafa Kocaoğlu, yaşananlara isyan etti.

Palalı saldırganlara suç duyurusu

GESTAPO MUSUNUZ!

Kocaoğlu, Ege Postası'na yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerini kınayarak şunları dile getirdi: 

“Sabah saat 11’de kimsenin buradan gelip geçmediği bir saatte direk benim işletmeme gelip denetleme yapmaya kalktılar. Dükkanımda tadilat vardı ve masalarımı geçici süreliğine dışarı çıkarmıştım. Koşarak geldiler ve masaları toplamaya başladılar. Bir anda zabıta aracından aralarında sivil giyimli şahısların da olduğu 35 kişi elinde soplarla, demir çubuklarla gelip esnafa saldırdı. Ben de dayak yiyenler arasındayım ve yumruklandım. Toplam 4 esnaf yaralandı. İtiraz edince dayak yedik. Yaşanan olaylara apartman sakinleri ve diğer esnaf da tepki gösterdi. İşgal filan yok. Zabıta esnafa zulüm ediyor. Zabıta ekipleri arasında sivil giyimli ve eli sopalı kişiler de vardı. Hangi kanun buna izin veri? Esnafı dövmek hangi yasada va? Siz kimsini? Gestapo musunuz, zabıta mısını? Bu bir siyasi hesaplaşmadır. Yalı grubuna diz çöktüremezler. Biz dik durmaya devam edeceğiz. AK Parti Konak İlçe yöneticileri ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ dahi bize geçmiş olsun dedi. Bu nasıl CHP’li belediyedi? Bunlar bir de sosyal demokrat olacak. Önümüzdeki günlerde belediye önüne çelenk bırakıp eylem yaparak tepkimizi dile getireceğiz. Zabıta o kadar görüntü servis etmiş. Zabıtaya dayak atmışız, o kadar görüntü var, hani nered? İzmir’de zabıta terörü yaşanıyor. Zabıtanın başındaki polis müdürü bu işten paçayı sıyıramaz. Hukuk önünde hesap verecekler. Bunları afişe edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.