Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BES'ten Sağlam'a destek

BES'ten Sağlam'a destek

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılan BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam’ın duruşmasına çağrı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2016 - 14:59
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı dava açılan Kordon Vergi Dairesi İşyeri Baş Temsilcisi Ramis Sağlam’la ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube binasında yapılan açıklamaya, şube yöneticilerinin yanı sıra, BES üyeleri, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı katıldı. BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, bir önceki dönem eski Şube Başkanı Kordon Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam hakkında idari ve adli soruşturmalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Konfederasyonumuz KESK ve diğer emek örgütlerinin ortak çağrısı ile 12-13 Ekim 2015 tarihlerinde grev kararı almıştı. Büro Emekçileri Sendikası’da bu alınan grev kararına tüm gücü ile katılmıştı. Saray, AKP iktidarının toplumsal muhalefet üzerindeki faşizan politikaları devam etmektedir. Toplumun bir bütün olarak susturulması ve boyun eğdirilmesi için öncelikle örgütlü kesimleri baskı ve yıldırma politikalarıyla kuşatarak yok edilmeye çalışılmaktadır. Kamu emekçilerine yönelik adli ve idari soruşturmalar, sürgünler, açığa alma, işten atma, gözaltı ve tutuklamalar bu politikanın parçası olarak gerçekleşmektedir. İzmir’deki tüm emek ve demokrasi güçlerini 27 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 09.00’da Bayraklı Adliyesi C Blok Vatandaş kapısında yapacağımız basın açıklamasına katılmaya ve davaya sahip çıkmaya çağırıyoruzö dedi.

Ramis Sağlam da "AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyenleri hedefe koyuyor. Ben Ankaradaki bombalı saldırıda kurtulan biriyim. Katilamın yapılacağı bir ay önceden bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmaması güvenlik güçlerinin bölgeden çekilmesi üzerine ben yaptığım açıklamada 'bu bomba Saray'ın bombasıdır' dedim. 27 Haziran 2106 Pazar günü yine söyleyeceğim. İdari ve adli sorgu nedeniyle İzmir Adliyesi'nde 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağım" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.