Dolar 32,2233
%-0.12
Euro 35,0060
%0.07
Altın 2.452,640
%0.26
Bist-100 10.199,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni NATO Komutanı'ndan çarpıcı mesajlar

Yeni NATO Komutanı'ndan çarpıcı mesajlar

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın İzmir Şirinyer'deki karargahında, Korgeneral Darryl A. Williams, görevi devraldı. Törende karargah komutanı Korgeneral John Nicholson'un Afganistan'da olduğu görevi vekaleten yerine bakan Korgeneral Paolo Ruggıero devretti.

  • Ege Postası
  • 24.06.2016 - 12:54

NATO Müttefik Kara Komutanlığı komuta devir teslim töreni, İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı Karargahı Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nda gerçekleşti. NATO'nun Şirinyer karargahı, 2010 yılı strateji konseptine uygun olarak 2012 yılının Aralık ayından itibaren NATO Kara Komutanlığı olarak kullanılmaya başlandı. NATO'ya bağlı kara kuvvetlerini, düzenlenmek, eğitime tabi tutmak, gerekli silah ve techizatla donatmakla görevli karargahtaki tören öncesinde, yeni komutan Korgeneral Darryl A. Williams, basın mensuplarıyla bir araya geldi. IŞİD ve göçmen sorununa yönelik konulara girmek istemediği önceden açıklanan Korgeneral Darryl Wıllıams, İzmir'e bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlattı. Sadece üniformalı bir asker olmayacağının da altını çizen açıklanan Korgeneral Darryl A. Williams, “Bundan sonra beni sadece üniformayla değil, sivil olarak da halk asında İzmir'de olacağım. Kentinizi çok sevdim. Hatta eşimi bu görev verildiği an hemen getirdim. Eşimin de çok beğendiğini söyleyebilirim. Yemekleriniz harika, bundan sonraki süreçte de, basın mensuplarıyla bir araya geleceğiz" dedi. 


TSK BANDOSU 'NE NANA' ŞARKISINI ÇALDI
Devir töreni öncesinde TSK, marşların yanı sıra 'Ne nana' şarkısını da çalması, dikkat çekti. NATO Müttefik Kara Komutanlığı komuta devir teslim töreninde, mevcut komutan Korgeneral John Nicholson'un Afganistan'da bulunmasından dolayı, görevi vekaleten yerine bakan Korgeneral Paolo Ruggıero devretti. Törende, Korgeneral Paolo Ruggıero ve Korgeneral Darryl A. Williams'ın yerlerini almasıyla başladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, ABD Türkiye Büyükelçisi John Bass, NATO Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Curtıs M.Scaparrottı'nın de katıldığı törende, önce İstiklal Marşı ardından da NATO Marşı okundu.

İLK EMİR GÜNEŞ ALTINDAKİ ASKERLERE 'RAHATLAYIN' OLDU
Vekaleten baktığı görevi devreden Korgeneral Paolo Ruggıero'nun konuşmasından sonra kürsüye yeni komutan Korgeneral Darryl A. Williams, çıktı. Konukları Türkçe “Günaydın" diyerek selamlayan Korgeneral Darryl A. Williams, ardından güneş altında duran askerlere dönüp esprili bir şekildi, “Ellerini ve ayaklarını sallayın, güneş altındasınız" emrini verdi. Her iki komutan da konuşmalarında, görevlerin önemine değindi, İzmir'de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların tamamlamasıyla da, devir teslim töreni sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.