Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatan Partisi'nden ‘152 Ada Vatandır’ mitingine destek çağrısı

Vatan Partisi'nden ‘152 Ada Vatandır’ mitingine destek çağrısı

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısıyla tüm İzmirlileri Kuşadası’nda yapılacak olan ‘152 Ada Vatandır’ mitingine davet etti. Açıklamayı yapan Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Ahmet Seyran, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 152 Ada’nın 2004 yılından bu yana Yunanistan işgali altında olmasına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 16:56
Vatan Partisi’nin adalar sorunu ile yakından ilgilendiğini ve hukuki anlamda AB’ye doğrudan başvuruda  bulunacağını belirten Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Ahmet Seyran, “Yunanistan, AB ve Letonya’nın Helsinki Nihai Senedi’nin ‘Sınırların ihlal edilmezliği’ ve ‘Devletlerin toprak bütünlüğüne saygı’ ilkelerini ihlal ettikleri açıktır.

"Komşu'da '152 Ada Vatandır' mitingi gerginliği" haberi okumak için tıklayınız!!!

ve Letonya, Frontex kapsamında Eşek Adası’nda görevlendirdiği sahil güvenlik botlarını ve askeri unsurlarını derhal geri çekmelidir. Geri çekilme faaliyetleri konusunda tarafımıza ve Türkiye kamuoyuna bilgi verilmelidir” diye konuştu.
 
 “Tüm Yurttaşlarımızı Ege Adalarını Savunmaya Davet Ediyoruz”

Tüm İzmirlileri 26 Nisan Pazar günü Kuşadası’nda olmaya çağıran Seyran, “Vatan Partisi olarak tüm yurttaşlarımızı Ege Adalarını savunmaya davet ediyoruz. Vatanına sahip çıkmak isteyen tüm siyasi partilerimizi, kitle örgütlerimizi 26 Nisan Pazar günü saat 15.00’da  Kuşadası El Heykel’nde gerçekleştirilecek olan ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılacağı ‘152 Ada Vatandır’ mitingimize çağırıyoruz” dedi

İzmir’in 30 ilçesinden kalkacak otobüslerle konvoy halinde Kuşadası’na gidileceğini belirten Seyran, “İzmir’in 30 ilçesinden şu an için 30 otobüs kalkacak. Bu sayının Pazar gününe kadar 50’ye ulaşmasını bekliyoruz. Gelmek isteyen tüm yurttaşlarımız Vatan Partisi İlçe Örgütleri önünden 26 Nisan Pazar günü saat 13.00’da kalkacak otobüslere yer ayırtabilirler” diye belirtti.

İşte basın metninin tamamı;



152 ADAMIZ İŞGAL ALTINDADIR
Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 152 ada, adacık ve kayalık 2004 yılından bu yana Yunanistan’ın işgalinde bulunmaktadır.
İşgal altındaki adalardan birisi de Aydın ili sınırları içerisindeki Eşek Adası’dır. 
 
AB VE LETONYA İŞGALCİDİR
Aydın/Eşek Adası’ndaki işgalin sadece Yunanistan ile sınırlı olmadığı Avrupa Birliği ve Letonya’nın da işgale ortak olduğu tespit edilmiştir. 
Frontex kapsamında, Letonya bayraklı Sahil Güvenlik Botu ve Letonya askerlerinin Eşek Adası’nda konuşlandırıldığı ve ada etrafında devriye görevi yaptığı Türk basınında ve Türk Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde haber olarak verilmiştir. 
 
LOZAN’A GÖRE EŞEK ADASI TÜRKİYE TOPRAĞIDIR
1923 Lozan Andlaşması’nın 15. maddesine ek olarak konulan 2 numaralı haritada İtalya’ya verilen 14 adanın isimlerinin altı kırmızı çizgi ile çizilmiştir. İtalya’ya verilen adalar arasında Eşek Adası yoktur. 
 
152 ADA, ADACIK VE KAYALIK İŞGAL ALTINDADIR
Bu ada da diğer 152 ada gibi Ege Denizi’nde Aidiyeti Andlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmemiş Ada, Adacık ve Kayalıklardan birisidir. Velayet yoluyla Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmiştir.
 
AB VE LETONYA ULUSLARARASI ANDLAŞMALARI İHLAL ETMEKTEDİR
AB ve Letonya, Letonya Sahil Güvenlik botunu Türk adasına görevlendirmek suretiyle 1923 Lozan ve 1947 Paris Andlaşmaları’nı ihlal etmiştir. 
 
Letonya Sahil Güvenlik botlarının Eşek Adası’nda Frontex görevini sürdürmesini anlamak olası değildir. 
 
Andlaşmalara göre ada Yunanistan’a devredilen adalardan biri değildir. AB sınırları içinde değildir. 
1939 ve 1943 tarihli İngiliz haritalarında ve 1951 ve 1957 tarihli Amerika Birleşik Devletleri haritalarında Eşek Adası’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğu açıkça görülmektedir.
 
AB VE LETONYA EŞEK ADASI’NDAN DERHAL ÇEKİLMELİDİR
Bu bilgiler ışığında Yunanistan, AB ve Letonya’nın Helsinki Nihai Senedi’nin “Sınırların ihlal edilmezliği” ve “Devletlerin toprak bütünlüğüne saygı” ilkelerini ihlal ettikleri açıktır.
 
AB ve Letonya, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını çiğnemektedir.
 
AB ve Letonya, Frontex kapsamında Eşek Adası’nda görevlendirdiği sahil güvenlik botlarını ve askeri unsurlarını derhal geri çekmelidir.
Geri çekilme faaliyetleri konusunda tarafımıza ve Türkiye kamuoyuna bilgi verilmelidir.
         
VATAN PARTİSİ AB’NE DOĞRUDAN BU ADALAR VE GELECEĞİ HAKKINDA BAŞVURUDA BULUNACAKTIR.

    Vatan Partisi tüm yurttaşlarımız ege adalarını savunmaya davet etmekte, siyasi partilerimizi, kitle örgütlerimizi Kuşadası ilçemizde Parti genel başkanımızın da konuşmacısı olduğu mitingimize davet ediyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.