Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7793
%-0.03
Altın 2.394,640
%-0.09
Bist-100 10.241,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu'ndan 'Küçük Başbakan'a sufle: Muhalefet...

Davutoğlu'ndan 'Küçük Başbakan'a sufle: Muhalefet...

Küçük Başbakan'a büyük Başbakan'dan sufle: Muhalefet bol keseden atıyor! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu ilkokul öğrencisi Pelinsu Topraksoy'a devreden Başbakan Ahmet Davutoğlu, soru cevap bölümünde küçük mevkiidaşına sufleler vererek muhalefete eleştiriler yöneltti.

  • Ege Postası
  • 23.04.2015 - 11:24
Başbakan Ahmet Davutoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başbakanlık koltuğunu Demirlibahçe İlkokulu öğrencisi Pelinsu Topraksoy'a devretti. 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP ve HDP’nin ekonomi ağırlıklı seçim vaatleriyle ilgili soruda Başbakan Davutoğlu Pelinsu Topraksoy’un kulağına “bol keseden atıyorlar” şeklinde fısıldarken, Akkuyu’da temelleri atılan nükleer santralle ilgili bir soruya da “nükleerde eksiğiz” cevabını verdirdi.
İşte Davutoğlu ve çocuklar arasındaki diyologlar:
Şule...Kalkınıyor muyu? Hadi bakalım, planlamaları yaptın mı'
Gümrüklere sahipsin, ticaret de iyi.
Gençlik ve spor bakanı pek spor giyinmemişsin ama...
Ekonomimiz iyi mi, ihracat iyi m? ne satıyoru? Müsteşarına sor. Bakanlar bilmiyorum demez. Böyle derse zor durumda kalırız.
İşçiler iyi mi, sendikalar iyi mi'
Avrupa Birliği nasıl işler iyi mi'
Davutoğlu’nun koltuğunu devretmesinin ardından çocuk bakanlar ‘Başbakan’ Pelinsu Topraksoy’a sorular sordu.


Enerji Bakanı: Sn Başbakanım enerji sorunumuz var neden nükleer santral inşa etmiyoruz'
(Başbakan Davutoğlu’nun kulağına fısıldaması üzerine) ‘Başbakan’ Pelinsu Topraksoy: Nükleer enerjide çok yetersiziz. Rusya’da ve birçok ülkede var, biz de temellerini attık.
SORU CEVAP KISMI
Çözüm süreci hakkında ne düşünüyorsunuz'
Kardeşlik.
Muhalefetin seçim vaatleri hakkındaki düşünceleriniz neler'
Bol keseden atıyorlar.

Davutoğlu: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bakanlar Kurulu'na başlarken biz hep bunları söyleriz.  Bugünkü gündemimiz 23 nisan çocuk bayramı. Bugün siz büyüksünüz, biz çocuk olalım. İnşallah bayram sizlerin ve bizlerin bayramı. İlk meclisi açan büyüklerimize, başta Atatürk olmak üzere minnetimizi ifade ediyoruz.  Şimdi ben yerimi yeni başbakanımıza bırakıyorum Pelin Hanım'a, lütfeder misini? Ceketimi ilikleyeyim önünüzde. Ben sizin talimatlarınızı yerine getiren yardımcınız olacağım. Yardımcı olabilir miyim hanım efend? Bu koltuklar yüksek görünür ama önem vermemek lazım. Bu çiçekleri de ben size vereyim efendim.

------
Değerli bakan arkadaşlarım, bakanlar kurulu 23 nisan olağanüstü oturumunu açıyorum. Bugünkü gündemimiz 23 nisan çocuk bayramıdır. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün dünya çocukları, 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. Bütün çocuklar sevgi huzur ve barış içinde yaşasın istiyorum.
------
Davutoğlu: soru sorun bakalım, bakanlara işler nasıl gidiyor.
---------
Orman ve su işleri bakanı: 
Size bir olayı açıklayacağım. Su işleri devam ediyor. Bu çalışmada 12 etrelik piton yılan bulundu. Şunu açıklamak istiyorum. Bir baraj çalışmasında kepçe kazıyor, birden simsiyah 12 metrelik piton yılanı kaldırıyor. Yılanın kuyruğu hala toprağın içindeymiş. 
Davutoğlu: Barajdan yılan da çıkıyor yani mühim bir olay.
------
ÇOCUK BAKAN:
"Ülkemizden elektrik sıkıntısı var. Ruslar 1954 yılında ilk nükleer santralini kurdu ama biz 2015 yılındayız daha hiçbir nükleer santralimiz yok. Bu açıdan biraz kötüyüz ülkemizde.
----
SORU-CEVAP
SORU:
Seçimler yaklaşıyor. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz'
Biz sınıf başkanımızı seçtik yani.

Davutoğlu: Basın mensupları sizi seviyor. Bize olmadık sorular sorarlar.
SORU: Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz'
Kardeşlik.

SORU: Hem size hem de maliye bakanına sorayım. Malum seçimler yaklaşıyor. Vaatler çokça tartışılıyor. Siz muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunu? Maliye bakanı, kaynak bulunabilir mi'
Bol keseden harcamamak.

Maliye Bakanı: Aslında bulunabileceğini sanmıyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.