Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'yi karıştıran afiş

AK Parti'yi karıştıran afiş

AK Parti'nin Aydın 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Sadık Atay'ın Germencik ilçe teşkilatı binasına Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hazırlanmış afişinin asılması tartışmalara neden oldu.

  • Ege Postası
  • 22.04.2015 - 15:22
Aydın'ın 7 milletvekili adayı olduğu halde sadece Atay'ın afişinin asılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösteren partililer, bu afişin yanına asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin de önce asılıp daha sonra toplanarak balkona çekilmesini de eleştirdi. AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emir Bircan, asılan afişlerin yeni olmadığını, daha önceki kongrelerde hazırlanandığını belirtip, adaylar arasında bir ayrımcılık yapmalarının söz konusu olmadığını, Cumhurbaşkanının afişinin ise rüzgardan toplandığını söyledi.

AK Parti Germencik İlçe Teşkilatı'na İzmir-Aydın Karayolu üzerindeki dört katlı bir binanın üçüncü katındaki parti binasının balkonlarından birine 4 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen 25 Nisan'da da AK Parti Aydın 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Sadık Atay'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hazırlanmış afişi asıldı. Afişlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olanının ise bir süre sonra balkona toplanmış olması dikkati çekti. Asılan afişler partililer arasında sosyal medya üzerinden tartışmalara neden oldu.

"APARTMAN DEĞİL,PARTİ YÖNETİCİLİĞİ YAPIYORSUNUZ"

Geçen 30 Kasım'da yapılan AK Partili Efeler İlçe Teşkilatı Kongresi'nde, partisinin genel merkezin aday olarak gösterdiği Aytaç Aslan'a rakip olan ancak seçilemeyen Levent Sabancı, açılan pankartlara ilk tepki gösteren isimlerden biri oldu. Sabancı, Facebook'taki sayfasından yaptığı yaptığı paylaşımla AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emir Bircan'a yüklenip, "AK Parti'nin Aydın'da 7 milletvekili adayı var. Fakat ne hikmetse Sadık Atay harici kimsenin reklamı yapılmıyor. Bugün, Germencik ilçe binasındaki afiş bunun en büyük göstergesiydi. 7 milletvekili adayından sadece Sadık Atay'ın pankartını asmışlar. Ey, Germencik teşkilatı, 'Abiniz sizi ilçe başkanı yaptı siz de abinizi milletvekili yapalım' diye uğraşıyorsunuz. Anladık ama diğer milletvekili adaylarının resimlerini, pankartlarını da ilçe binanıza asın. Bu kadar yanlı siyaset yapılmaz kardeşim, apartman yöneticiliği değil parti yöneticiliği yapıyorsunuz. Arkadaşlar yapamıyorsanız yapan bulunur' diyerek, eleştirdi. 

"KAFAN GÜZEL, YA DA BAŞKANLIKTA GÖZÜN VAR"

Sabancı'nın paylaşımına cevap gecikmedi. AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emir Bircan ise Sabancı'nın bu eleştirisine, "Levent, bu resim seni niye bukadar rahatsız ett? Sen başka bir partinin mensubu musu? Çok fazla MHP'lilerle oturdun herhalde. Ya da kafan güzel o da değilse Germencik ilçe başkanlığında gözün var herhalde. Çıtan bu kadar düştü mü'" diye karşılık verdi.

Asılan pankartların daha önce yapılan kongrede hazırlanan pankart olduğunu, yeni yaptırılmadığını da belirten Bircan, "AK Parti hissedilsin diye yaptığımız bir şey. Elimizdeki malzeme bu. Yoksa, diğer milletvekili adaylarıyla bir ayrıcalık yapmamız söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın pankartını ise rüzgar toplamış" dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.