Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD Başkanı Obama'ya sert tepki

ABD Başkanı Obama'ya sert tepki

ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklaması, Ermeni diasporasının tepkisini çekti.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 08:58
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Direktörü Aram Hamparian, yaptığı yazılı açıklamada, Obama'nın "soykırım" ile kelime oyunu oynadığını ve gerçeklerden kaçtığını öne sürdü.

Hamparian, "Obama'nın, Ankara'yı memnun etmek için yaptığı yanıltıcı girişiminin sadece Washington'ı izole edeceğini" iddia etti. ABD'nin California eyaletinde Ermenice-İngilizce yayınlanan Asbarez gazetesinin internet sitesinde yer alan açıklamasında Hamparian, "Aday Obama, 'Amerika, Ermeni soykırımı hakkında dürüstçe konuşan ve tüm soykırımlara şiddetle karşılık veren bir lideri hak ediyor' dediğinde haklıydı. Ne yazık ki Obama, bugün dünyaya o başkan olmadığını kanıtladı" ifadelerini kullandı.

Amerika Ermeni Asamblesi Direktörü Bryan Ardouny ise "Başkan Obama'nın Ermeni soykırımı üzerindeki dilsel jimnastiği, kendi oluşturduğu ve bir dünya liderinin standartlara uymuyor" dedi.

Ardouny'nin açıklamasında, "Dünya bilmeli ki bizim başkanımız Türk inkârına boyun eğmiştir, Amerikalı Ermeniler ve başkaca vicdanlı insanlar, tarihimizin halının artına süpürülmesine asla izin vermeyecek" ifadeleri yer aldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.