Dolar 32,3788
%-0.18
Euro 34,7841
%0.12
Altın 2.431,370
%-0.3
Bist-100 9.954,00
%0.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyuşturucuya karşı güçbirliği

Uyuşturucuya karşı güçbirliği

İZMİR Valiliği, İzmir Ticaret Borsası ve Yaşar Üniversitesi, bonzai başta olmak üzere uyuşturucu bağımlılığına karşı yeni bir iletişim kampanyası oluşturmak için harekete geçti. Kampanya kapsamında hedef kitle yaş grupları, kültürel ortam ve ekonomik durum açısından incelenecek

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 16:48
 Elde edilecek veriler doğrultusunda bonzaiye karşı algı mühendisliği kapsamında mücadele edilecek. 

İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan ve İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Akıntürk katıldı. Törende İTB Başkanı Işınsu Kestelli'nin uyuşturucudan 21 yaşında hayatını kaybeden bir gencin yazdığı şiiri okuması, herkesi duygulandırdı.

Törende konuşan Vali Toprak, uyuşturucu maddelerin gençlerin geleceğini tahrip eden önemli bir sorun alanı olduğunu söyledi. Teşhis ve tedavi için iletişimin dilini iyi kullanmak gerektiğini belirten Toprak, hiç kimseyi ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, kendilerinden bir parça olduğunu bilerek yaklaşmak gerektiğini vurguladı. Bu mücadelede güvenlik güçleriyle yeterli mesafe alınamayacağını ve sorunun altından kalkamayacağını dile getiren Toprak, İzmir Ticaret Borsası'na İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu'nda yer

aldığı için teşekkür etti. Toprak, Türkiye'nin geçmişte transit geçiş yapılan bir ülkeyken, bugün hedef ülke haline geldiğini de belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada daha fazla sesimizin çıkmasının nedeni ülkemizin hedef haline gelmesi. Tehlikenin bize yöneldiğini görüyoruz" dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan da uyuşturucu bağımlılığına karşı algı yönetimi değil algı mühendisliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Uyuşturucunun uluslararası terör eylemlerinin bir parçası olduğunu belirten Barkan, Türkiye gibi toplumların çökertilmek istendiğine dikkat çekti. Çalışma kapsamında önce hedef kitleyi tanıyacaklarını, veriler doğrultusunda bir iletişim stratejisi oluşturacaklarını dile getiren Barkan, kampanya kapsamında örnek insanları kamuoyuna sunacaklarını söyledi.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de 124 yılın verdiği sorumluluk ile toplumun refahını, huzurunu, geleceğini tehdit eden her sorununun karşısında olduklarını belirtti. Kestelli, "Fidanlarımız kurumasın, meyveye dönüşecek çiçekler solmasın diyoruz. Biz hayat vermeye çalışıyoruz. Biz yeşertmek için çabalıyoruz" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.