Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent merkezinde bir ticaret onayı daha

Kent merkezinde bir ticaret onayı daha

Alsancak’ta Cumhuriyeti tarihinin köklü kurumlarından TEKEL’E ait eski tesis arazilerinde kritik bir plan değişikliği gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirme yolu ile satılan tesislerin kriz yaratan imar planlarıyla ilgili son sözü mahkeme söyledi. Rezidans yapımına olanak sağlayan planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkartıldı.

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 13:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son yıllarda ardı ardına gelen özelleştirmeler sonrasında kent merkezinde devlet kurumlarına ait olan birçok yerin ticarete açılmasıyla başlayan krize bir yenisi daha eklendi. Kent içi trafiğin en yoğun olduğu noktalardan Alsancak Garı yakınlarındaki eski TEKEL arazilerinde ticaretin önünü açan planlar mahkeme tarafından onaylandı.

KENT MERKEZİNDE BİR TİCARİ BÖLGE DAHA!


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından geçtiğimiz yıllarda ihale yolu ile satışı gerçekleşen ve  bitmek bilmeyen yargı süreci nedeniyle adeta düğüm olan imar planlarıyla ilgili süreç noktalandı. Yaklaşık 8 bin metrekareye ilişkin beş binlik imar planlarına göre resmi tesis alanından çıkartılan alanın fonksiyonu ticaret seçenekli konut olarak değiştirildi. İzmir 5’inci İdare Mahkemesi’nce verilen kararı uygulayan Büyükşehir Belediyesi, ilgili plan değişikliğini 17 Şubat tarihine dek askıya çıkarttı.

 

TRAFİK VE YOĞUNLUK GEREKÇESİYLE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ REDDEDİLMİŞTİ


2009’da gerçekleşen satış süreci ve ardından gelen sayısız itirazın neticelenmesiyle birlikte nihai planlar doğrultusunda alanda rezidans yapılmasının da önü açıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ve meslek örgütlerinin bölgedeki, trafik, yoğunluk, altyapı ve otopark gibi olumsuz etkileri olacağı nedeniyle karşı çıktığı plan değişikliğinin mahkeme tarafından onaylanması ile birlikte, yatırımcının önü açıldı. Askı süresi içerisinde planlara itiraz gelmediği takdirde, yakın zamanda atıl durumdaki mevcut binaların yıkılarak yerine yeni projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.