Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bubi'nin sergisi Ekol Sanat'ta

Bubi'nin sergisi Ekol Sanat'ta

ÇAĞDAŞ Türk resim sanatına özgün tarzıyla imzasını atan Bubi' nin “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe" isimli sergisi, İzmir'deki Ekol Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 25.01.2015 - 13:59
İZMİR - Serginin açılışında konuşan Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Bubi'nin “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe" geçiş serüvenini özetleyen bu retrospektif sergisinin Türk resmi içinde prototip bir sergi olma özelliği taşıdığını söyledi. Baz, “Bubi'nin 40 sene içindeki üretim aşamalarını, kullandığı tekniklerle açıklayan bu sergi; sanatçının kazımalardan kafeslere, kafeslerden motiflere, motiflerden aplike yüzeylere ve yamalara çıkışını belgelemesi açısından önem taşıyor. Bubi benim kendi koleksiyonumda da eserleri olan bir sanatçı. Kendisini sadece tuvale hapsetmemiş tuval dışında da her türlü malzemeyi resimlerinde kullanmış bir sanatçı. Koleksiyonerlerin kendi koleksiyonlarında eserlerini olmasını istediği bir sanatçı" dedi.



"BEN SOYUT İŞLER YAPARIM"

Yaşadıklarını sanat yoluyla kullanmayı sevmeyen Bubi, “Ben soyut işler yaparım. Hiçbir şey anlatmadığımı iddia ediyorum. Yapıtlar üretmek için herkesin yapabileceği tarz işler yapmaya çalıştım. Ben herhangi birinin yaptığı işler gibi işler yapmaya çalıştım" diye konuştu. Sanata başladığı yıllarda babasının muayenehanesinde asılı olan, hat sanatıyla yazılmış eserin kendisini çok etkilediğini, o eser gibi yapıtlar üretmeye çalıştığını itiraf eden Bubi, “Ben bilerek iş yapmamayı tercih ederim. Kendimden kurtulmaya çalışıyorum. Bilerek sanat yapılmaz. Bilerek yapılan zanaattır" diye konuştu.

Ekol Sanat Galerisi'nde 45 gün açık kalyacak olan “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe" adlı sergide sanatçının 40 yıllık sanat serüveninin çeşitli dönemlerine ait 75 eser yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.