Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi hamamdan el bombaları çıktı

Tarihi hamamdan el bombaları çıktı

İZMİR'in Tire İlçesi'nde, restorasyon çalışmalarının yapıldığı tarihi Yalınayak Hamamı'ndaki kazı çalışması sırasında bulunan 3 metal cismin, Osmanlı dönemine ait el bombası olduğu belirlendi. 150 yıllık olduğu sanılan patlamamış 3 el bombası, İzmir'den gelen bomba imha uzmanları tarafından incelendikten sonra imha edilmek üzere götürüldü.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 13:02
Tire'deki 16'ncı yüzyıl yapılarından biri olan Yalınayak Hamamı'nın restorasyon çalışmalarında görev alan işçiler, hamamın 'Cehennemlik' diye adlandırılan bölümünde toprağı kazarken ne olduklarını anlamadıkları 3 cisim buldu. Tire Müzesi ile belediyeye yetkililerine haber veren işçiler, tarihi hamama gelen arkeologlara buldukları nesnelerin yerlerini gösterdi. Cisimleri inceleyen arkeologların, el bombası olabileceğini belirtmesi üzerine yetkililer, durumu polise bildirdi. Polis, olası bir tehlikeye karşı çever güvenliğini sağlayıp, bomba imha ekibi istedi. İzmir'den gelen bomba imha ekibi ise bulunan cisimlerin el bombası olduğunu belirtip, incelendikten sonra imha edilmek üzere götürdü. Osmanlı döneminden kaldığı ve 150 yıllık olduğu sanılan el bombalarının bugüne kadar patlamamasının büyük bir şans olduğu belirtildi,

Mahalle sakinleri, çocukların restorasyon çalışmaları başlamadan önce bu hamamda her gün oyunlar oynadıklarını hatırlatarak, "Bombaların çocuklarımızın elinde patlayabileceği düşüncesi bile tüylerimizi diken diken ediyor. Burada el bombası olabileceğini asla düşünemezdik. Kimsenin canı yanmadan bombaların bulunmasına çok sevindik" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.