Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'da engeller kalkıyor

İZBAN'da engeller kalkıyor

​İzmir’deki raylı sistem taşımacılığında metro ile birlikte kentin yükünü çeken İZBAN’da uzun süredir vatandaşların başlıca şikayet konusu haline gelen ve engellilerden de büyük tepki gören sıkıntılar nihayet çözüme kavuşuyor. İstasyonları değişen standartlar haline engelli kullanımına uygun hale getirmek için düğmeye basan İZBAN yönetimi, önümüzdeki aydan itibaren ulaşım noktalarında kapsamlı bir çalışma başlatacak.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 13:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Toplam 32 istasyon ve yüz kilometreye yaklaşan hizmet ağı ile İzmir’in kuzey-güney aksında vatandaşlara hizmet veren İzmir Banliyö sisteminde istasyonlarda engelliler için kapsamlı bir çalışma başlıyor. İstasyonların tamamı ve İZBAN Genel Merkezi’nde son teknoloji ve standartlar dahilinde engelli vatandaşlar için yeni sarı şeritler yerleştirilecek.
 
 
32 İSTASYONUN TAMAMI ENGELLİ DOSTU OLACAK
Kent içi toplu ulaşımda raylı sistemi kullanan görme engelli vatandaşların istasyonlarda karşılaştıkları başlıca zorluklardan olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’ye yönelik en büyük taleplerinden zemin düzenlemesi için şikayetlerine kulak veren İZBAN, yapılacak çalışmalar için düğmeye bastı. Mevcut istasyonlarda yıpranan ya da kullanılmaz hale gelen sarı şeritlerle, engelliler için düzenleme yapılmayan istasyonlarda yeni standartlar dahilinde görme engelli dostu yüzey döşenecek. Toplam 6 ayda tamamlanacak zemin düzenleme ve döşeme çalışmalarının ardından banliyö sistemindeki tüm istasyonlar 6 ay içerisinde tamamen engelli kullanımına uygun hale gelecek.
 
BİR SENE GECİKMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ihalenin iptal edilmesinin ardından, yeniden hazırlıklara başlayan İZBAN yönetimi, 13 Şubat tarihinde istasyonlarda yeni malzeme alımı için ihaleye çıkacak. görme engelli vatandaşların istasyonlardan daha rahat faydalanabilmesi için “sarı kılavuz çizgileri” olarak da bilinen hissedilebilir yüzeylerde kapsamlı bir yenileme yapacak olan İZBAN, 32 istasyonun tamamında zemine toplam 36 bin metretül hissedilebilir yüzey döşeyecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.