Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da hayvan katliamı tepkisi

Urla'da hayvan katliamı tepkisi

İZMİR'in Urla İlçesi'nde İskele Atatürk Mahallesi Gazeteciler Sitesi civarında 10 kedi ve 5 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi, hayvanseverler tarafından protesto edildi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 12:39
İZMİR - Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulubü yanında bir araya gelen hayvanseverler ellerinde “Hayvan insan farketmez cinayet cinayettir", “Biz her cana kıymet verenlerdeniz", "Onları Allah yarattı öldürmek sana mı kaldı" yazılı pankartlar ile hayvan katliamını protesto etti. Hayvanseverlere Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da destek verdi. Urla Hayvan Hakları Hareketi Platformu Sözcüsü Ender Ülgen, hayvanlara karşı işlenen suçlar Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmadan ve ağır cezalar verilmeden bu işin önüne geçmenin mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Son bir ay içinde dördüncü kez bu tür katliamlar tekrarlanıyor. Bunu yapan şüpheli şahıs var ama maalesef kanıt ve görgü şahidi yok. Hayvanların çırpınarak can verdikleri görüntü o kadar kötüydü ki anlatamam. Yarın öbür gün çocuk parkında bir çocuk öldüğü zaman bunun hesabını kim verece? İnsan sağlığını da ciddi bir biçimde tehdit eden bu psikolojisi bozuk şahıslar bulunana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder de “Rastgele atılan zehirler hayvanlarımızı zehirlemekle kalmayıp, insanlarımız için de tehlike yaratmaktadır. Biz bu cani kişiler arasında yaşıyoruz. Doğaya ve hayvanlara yapılan saldırılara son verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Bir insan öldürüldüğünde nasıl bir çalışma yapılıp katiiler ortaya çıkarılıyorsa, hayvanlar için de titiz bir çalışma yapılarak faillerinin bulunmasını talep ettiklerini dile getiren Önder, "Bu gibi olaylarda ne yazık ki suçlular bulunamıyor. Yazdığımız dilekçelere, kanıt olmadığı için takipsizlik verilmiştir denilerek rutin yanıtlar almak istemiyoruz. Biz bu olayların bitmesini istiyor; insanların vicdanlı, yetkili kurumların daha duyarlı olmaları için göreve davet ediyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.