Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lise öğrencisine, 2 yıl sonra 'Gezi soruşturması' şoku

Lise öğrencisine, 2 yıl sonra 'Gezi soruşturması' şoku

İZMİR'deki Gezi Parkı eylemlerinde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere direndikleri iddiasıyla 3 ay 10 gün hapis cezası alan, İstanbul'da da gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesiyle günlerce komada yaşam mücadelesi veren lise öğrencisi M.A.T. iki yıl sonra yeni bir soruşturma şoku yaşadı. M.A.T., gezi olaylarının ilk gününde İzmir'de protestoya katıldığı gerekçesiyle hakkında iki yıl sonra soruşturma açılınca, savcılığa ifade verip tekrar hapis cezası alma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Gezi mağduruna ikinci şok

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 10:28
İZMİR - Geçen 20 Haziran 2013 tarihinde, İzmir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında kurdukları çadırları kaldıran polise direndikleri iddiasıyla lise öğrencisi M.A.T. ile 4 arkadaşı, İzmir 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde, 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından yargılandı. Yargılama sonunda M.A.T. ile arkadaşları, 'polise mukavemet' suçundan beraat etseler de, 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak' suçundan 3 ay 10 gün hapis cezası aldı.

GAZ KAPSÜLÜ KOMALIK ETTİ

İzmir'de 20 Haziran 2013 tarihinde gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra, konser için gittiği İstanbul'da Taksim Gezi Parkı yakınlarında, polisin kullandığı gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan M.A.T., komaya girdi. Bir ayı aşkın süre hastanede yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra yaşama tutunan M.A.T., aylarca süren tedavi süresince de kafatası kemiklerinin yarısı olmadan yaşamını sürdürdü.

2 YIL SONRA BİR KEZ DAHA GEZİ SORUŞTURMASI

Halen lise eğitimine devam eden M.A.T. hakkında, 3 ay 10 gün hapis cezası aldığı gösterilerden daha önce, 31 Mayıs 2013 tarihinde yine İzmir'de Gezi Parkı protestolarına katıldığı için savcılık soruşturma başlattı. İki yıl sonra hakkında gezi olaylarına katıldığı için soruşturma açılmasıyla şok yaşayan M.A.T., savcılığa gidip ifade verdi. Bu ifade sonrasında M.A.T. hakkında dava açılacağı ve yine hapis cezası alma ihtimalinin de olduğu avukatlarınca ifade edildi. 

'POLİSLER BULUNAMADI AMA, GEZİ TAKİP EDİLİYOR'

Soruşturmaya tepki gösteren M.A.T.'nin avukatı Dinçer Çalım, eski defterlerin karıştırılarak, Gezi eylemlerine katılanların soruşturma yoluyla baskı altına alınmaya çalışılıdığını öne sürdü. Avukat Dinçer Çalım, M.A.T.'yi başından gaz fişeğiyle vurup komaya girmesine neden olan polislerin ise aradan geçen iki yıla rağmen bulunmadığını, ancak Gezi sürecinin halen hükümet tarafından takip edildiğini, Gezi'nin mahkeme salonlarına sıkıştırılmak istendiğini, siyasal sonuçlarından bu şekilde kaçılmaya çalışıldığı söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.