Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli gençler farkındalık yaratmak için pedal çevirdi

İzmirli gençler farkındalık yaratmak için pedal çevirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük beğeni toplayan bisiklet kiralama sistemi BİSİM, Atatürk Lisesi öğrencilerinin sosyal aktivite projesine de ev sahipliği yaptı. İnciraltı’na kadar oluşturulan kesintisiz bisiklet yolunda tura katılan 12. sınıf öğrencileri, İzmir’e yakışan renkli görüntüler oluşturdu. Hem sosyal aktivite hem de bisiklet kullanımında farkındalık yaratmak için pedal çeviren gençlerin örnek projesi 5 güne yayıldı. Liseli gençler farkındalık yaratmak için pedal çevirdi

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 09:43
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “bisiklet kenti İzmir” hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği bisiklet kiralama sistemi BİSİM, İzmir’de bisiklet keyfi yaşamak isteyenlerin yanı sıra öğrencilerin sosyal projelerine de ev sahipliği yapıyor. Sınav stresinden bir an olsun uzaklaşmak ve aynı zamanda bisiklet kullanımına dikkat çekmek isteyen İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri, düzenledikleri sosyal aktivite projesine BİSİM’i dahil etti. Öğrenci meclisinde 5 gün boyunca bisiklet turu düzenleme kararı alan öğrenciler, Gündoğdu Meydanı’nda buluşarak bahar güneşi ve imbat eşliğinde İnciraltı’na kadar pedal çevirdi. Yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubuna, güzergah boyunca BİSİM duraklarından bisiklet kiralayan arkadaşları da dahil oldu. Hem bisiklet kullanımına dikkat çeken hem de spor yaparken keyifli bir gün geçiren öğrenciler, günün sonundaki tatlı yorgunluklarını İnciraltı Kent Ormanı’nda yaptıkları piknikle attı.


 
Geleneksel hale gelecek
Bisiklet turunu organize eden Atatürk Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ege Akman, “İzmir yaşanılacak bir şehir. İzmir’i yaşanabilir yapan faktörlerden bir tanesi olan bisiklet, BİSİM nedeniyle oldukça gelişmiş bir durumda. Atatürk Lisesi öğrencileri olarak bundan yararlanalım istedik. Bu yıl 127. yılımızı kutluyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz etkinlerimiz arasına bisiklet turunu da eklemek istedik. Yüzlerce arkadaşımız istediği için 5 güne bölmek zorunda kaldık. Bundan sonraki yıllarda devam etmek istiyoruz. Çoğu arkadaşımız kendi bisikletini getiremeyeceği ve her yerde durağı olduğu için BİSİM’i tercih ettik” diye konuştu.



Organizasyonu gerçekleştiren öğrencilerden Özge Kara, okuldaki öğretmenlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle çevreye katkısı olan bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bisiklet turu boyunca oldukça keyifli saatler geçirdiklerini söyleyen Naz Mıdoğlu ise “Kendi bisikletim olmadığı için bisiklet kullanma şansım olmuyordu. İzmir’e BİSİM gelince hem bisiklet kullanma hem de bu etkinliği gerçekleştirme şansı bulduk” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.