Dolar 32,3785
%0.06
Euro 34,7702
%-0.06
Altın 2.395,250
%-0.07
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulema; Meslek liselerinin önemi daha çok artacak

Ulema; Meslek liselerinin önemi daha çok artacak

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 28 Şubat sürecinde Mesleki Teknik okulların üvey evlat muamelesi gördüğünü hatırlatarak, AK Parti hükümetleri ile birlikte, Meslek Liselerinin yeniden parlak günlerine döndüğünü söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 15:11
AK Parti İzmir Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Nesrin Ulema, Bornova Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği geleneksel pilav gününe katıldı. Okul öğrencilerinin tasarlayıp yaptığı ürünlerin sergilendiği kermesi inceleyen ve ardından da Meslek Liseleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulema, 28 Şubat sürecinde Mesleki Teknik okulların üvey evlat muamelesi gördüğünü hatırlatarak, AK Parti hükümetleri ile birlikte, Meslek Liselerinin yeniden parlak günlerine döndüğünü söyledi.

MESLEK OKULLARIMIZ ARTIK ÜVEY EVLAT DEĞİL
Hükümet olarak Mesleki Teknik Okullara büyük önem verdiklerini dile getiren İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Hükümetimiz bu okulları üvey evlat olmaktan kurtardı. Meslek Liselerine kayıtlarda gösterilen büyük ilgi de bunun göstergesidir” diye konuştu.
 
Geçmişte ki uygulamaların Türkiye ekonomisine olumsuz yansımaları olduğunu kaydeden Ulema, “Bugün işletmelerimiz ne yazık ki nitelikli eleman bulmakta büyük sorun yaşıyor. Meslek Okullarına yönelik uygulanan katsayı nedeniyle bu okullarımız kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Bu nedenle iş dünyası, nitelikli eleman sorunu yaşamaktadır. Hükümetimiz geçmişin olumsuzluklarını ve 28 Şubat sürecinde getirilen katsayı sorununu çözerek, çok önemli bir sorunu ortadan kaldırdı” dedi.
 
MESLEK OKULLARINA KAYITLAR YÜZDE 54’LERE ULAŞTI
Üniversiteye geçişlerde uygulanan katsayı nedeniyle bu okulların kayıt yaptıracak öğrenci bulmakta zorlanır hale geldiğini kaydeden Ulema, şunları söyledi: “O dönemlerde Mesleki ve Teknik eğitime devam eden öğrenci oranı yüzde 7'lere kadar düştü. Ancak AK Parti hükümetinde Mesleki Okullar Türkiye’nin yeniden en nitelikli ve en çok tercih edilen okulları haline geldi. Mesleki Teknik Okullara kayıtlar yüzde 54’lere kadar ulaştı. Hükümet olarak mesleki eğitime desteği İş-Kur bünyesinde başlattığımız ve bir kısmı iş garantili kurslarla sürdürüyoruz. Sadece İzmir’de 2002-2014 arasında açılan meslek kurslarına 51 bin 846 kişi katılmış ve bu kurslar için 66 milyon liraya yakın bir kaynak aktarılmıştır.” 
 
MESLEK LİSELERİ MEMLEKET MESELESİ
Meslek Liselerinin, ‘Memleket Meselesi’ olduğunu vurgulayan Nesrin Ulema, Türkiye ekonomisinin büyürken nitelikli iş gücüne büyük ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Gençlerimizin sahip olduğu dinamizmi ülkemizin kalkınmasında iyi değerlendirmeliyiz. Bunun yolu da Meslek okullarında bu geçlerimizi meslek sahibi yapmaktan geçiyor. Bugün iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü için Meslek Okullarına büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde Meslek Okulları büyük roller üstlenecek” şeklinde konuştu.  
 
İŞSİZLİK DEĞİL MESLEKSİZLİK VAR
Türkiye’de bir yandan işsizlik konuşulurken diğer taraftan KOBİ’lerin çalıştıracak nitelikli ara eleman bulmakta büyük sıkıntı yaşadığını kaydeden Ulema, “KOBİ’lerimiz çalıştıracak eleman bulamıyor” dedi ve ekledi: 
 
“Oysa bugün Türkiye’de İzmir’de işsizlik sorununu konuşuyoruz. Aslında İzmir’de olduğu Türkiye’de de bir işsizlik sorunundan daha ziyade mesleksizlik sorunu vardır. Bu nedenle ekonomimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman sorununu çözmek için Meslek Okullarına daha çok ihtiyacımız var. Hükümet olarak bu Okullara yönelik desteklerimiz daha da artacak. Çünkü buna Türkiye’nin ihtiyacı var.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.