Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı İzmir'de açıldı

Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı İzmir'de açıldı

Fuar İzmir’de gerçekleşen 8’inci Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı’nın açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun emeklilik esprisi güne damgasını vurdu. Kocaoğlu’ndan güne damga vuran emeklilik esprisi:

  • Ege Postası
  • 02.06.2016 - 13:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Fuar İzmir’de “Future Fish Eurasia 2016” organizasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Festivali-Altyapılar Türkiye Şampiyonası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem balıkçılık sektörü ile buluştu, hem de spor camiasını ziyaret ederek genç voleybolculara moral verdi.

Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı olan "Future Fish Eurasia-Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı. Bu yıl 8’inci kez düzenlenen fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Norveç Kraliyeti'nin Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve sektör temsilcileri katıldı.

SEKTÖRÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Fuarın açılışında konuşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, fuarın Ege Bölgesi ve Türkiye'deki balıkçılar için önemine değinerek, İzmir'de diğer sektörlerde olduğu gibi kültür balıkçılığında da yıldız olmayı hedeflediklerini belirtti. Bugün 80 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Kızıltan, "İhracat rakamımız 52 milyon dolarken bugün 800 milyon doları aştı. Norveç'in somon ihracatı 5,5 milyar dolar düzeyinde. Umarım biz de milyar dolarla ifade edilen bir ihracat rakamına sahip oluruz" dedi.

FUARA NORVEÇ DAMGASI!

Norveç Kraliyeti'nin Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, İzmir'de balığın geleceğini konuşmak için bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Fuarın isminde de vurgu yapıldığı gibi gelecek balıkta. Çünkü en yüksek, kaliteli protein balıkta bulunuyor. Akdeniz havzasında balıkçılık sektörü için Türkiye çok önemli bir noktada. Avrupa'da balık üretiminde lider Norveçli firmalarımız fuara yeni teknolojileri ile geldi. Türkiye'nin balıkçılık sektöründeki gelişimini ve başarısını izliyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işbirliklerinin gelecekte de devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, Türkiye'de su ürünleri sektörünün kısa sürede başarıya ulaştığını söyleyerek, bu başarının devam etmesi için Bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini vurguladı.

KOCAOĞLU AÇIKLADI: EMEKLİLİKTEN SONRA MUTFAĞA!

Fuar İzmir’deki organizasyonun açılış töreninde kurdeleyi kesen Başkan Kocaoğlu, ardından yanındaki heyetle birlikte stantları gezerek katılımcılar ile bir araya geldi. Sektör temsilcileri ile bol bol fotoğraf çektiren Kocaoğlu, kendisine ikram edilen deniz ürünlerini tadarken, bol bol fotoğraf çekildi. STG Su Ürünleri Tanıtım Fuarı’na ait stantta ünlü şef İbrahim Önen’in sebzeli balık ikramını tadan Aziz Kocaoğlu, firma yetkilileri tarafından kendisine sunulan yemek kitaplarını da geri çevirmedi. Hediyeleri kabul eden Kocaoğlu’nun esprileri ve neşeli tavrı dikkat çekerken, “Artık emeklilikten sonra” şeklindeki sözleri ve başkanlık görevini bıraktıktan sonra mutfakta balık pişireceğini açıklaması ile birlikte kahkahalar da beraberinde geldi.

BALIKÇILIK TEKNOLOJİLERİ BU FUARDA

Su ürünleri işleme firmalarının, ihracatçıların ve balık çiftliklerinin taze ve işlenmiş su ürünlerini sergilediği fuarda, yem ve otomatik yemleme sistemleri, akuakültür ekipmanları, su ürünleri işleme ve ambalaj makineleri, soğutma sistemleri, buz makineleri, aşı, ilaç ve dezenfektanlar gibi su ürünleri sektörünün ihtiyaç duyduğu geniş bir ürün yelpazesi de tanıtılıyor. Uluslararası bir ihtisas fuarı olarak su ürünleri sektörü profesyonellerini bir çatı altında toplayan "Future Fish Eurasia", alanında sadece Türkiye'nin değil, yakın coğrafyanın da en önemli organizasyonlarından biri kabul ediliyor. 158 firmanın katıldığı fuar, 4 Haziran Cumartesi günü son bulacak.

DÜNYA ÇAPINDA KATILIM VAR

Fuarla birlikte her yıl farklı bir ülkede organize edilen, Middle East ve Central Asia Aquaculture (MECAA) 2016,  Türkiye'nin tek su ürünleri fuarı olan Future Fish Eurasia Fuarı ile eş zamanlı olarak yine İzmir'de düzenleniyor. Ana teması "Sürdürülebilir Akuakültür" olarak belirlenen MECAA 2016'da dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleri ve akademisyenler akuakültür yatırımlarından sürdürülebilir yetiştiriciliğe, balık sağlığı ve beslenmesinden açık deniz sistemlerine kadar geniş bir yelpazede eğitim ve teknoloji transferi yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.