Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Seri katili gördüm'

'Seri katili gördüm'

Seri katil Atalay Filiz'in İzmir'de bir internet kafenin sahibi, "Bavulları ağırdı. Kameralara, sağa sola baktı, çevreyi inceledi" dedi. Filiz'in tanınmamak için saçını siyaha boyadığı iddia edildi. CNN Türk, katilin en son Çeşme'de olduğunu ve Yunan adalarına kaçabileceğini belirtti. İzmir polisine ihbar yağıyor

  • Ege Postası
  • 02.06.2016 - 12:59

İstanbul’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra firari olarak her yerde aranan, Ankara’da da iki kişiyi öldürdüğü öne sürülen Atalay Filiz’in, İzmir’de internet cafede gördüklerini kaydeden vatandaşlar, seri katil zanlısının günlük kiralık ev araştırdığını iddia etti. Tanınmamak için saçını siyaha boyattığı öne sürülen Filiz'in görüldüğü sanılan internet kafenin sahibi "Sağa sola bakıyordu. Valizleri çok ağırdı. Çevreyi unceledi" dedi. Bu arada İzmir polisine, seri katille ilgili ihbar yağıyor. 

Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'yi öldüren ve daha sonra kayıplara karışan Atalay Filiz'in, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğünün ortaya çıkmasıyla, her yerde aranmaya başlandı. Titizlikle olayın üzerine düşen emniyet, zanlı Filiz için özel bir ekip kurdu. Filiz’in Paris’teki Rus sevgilisinin 5 yıldır kayıp olduğunun tespit edilmesi ise bu kişiyi de Atalay Filiz’in öldürebileceği ihtimalini akıllara getirirken Filiz, Pazar günü iddiaya göre İzmir’de görüldü.

İNTERNET CAFEYE GİTMİŞ
Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerine göre, zanlının İzmir’de yaşadığı öne sürüldü. Filiz, en son Buca ilçesinde bir markette alışveriş yaparken görüntülendi. Filiz’in markete uğramadan birkaç saat önce gittiği internet cafede de görüntüleri ortaya çıktı.

“BAVULLARI GÖRÜNCE ŞÜPHELENDİM”
Filiz’in geçtiğimiz Pazar günü sabah saatlerinde kendilerine ait internet cafeye geldiğini ve 4,5 saat kadar internette bir şeyler araştırdığını söyleyen cafe sahibi, Çarşamba günü polislerin gelip kendisine bir güvenlik kamerası görüntüsü gösterdiğini belirterek, “Bunu gördün mü'’ diye sordular. Bende gördüğümü söyledim. Bizim güvenlik kamerası görüntülerimizi izleyince aynı kişi olduğunu anladık. Bavulları görünce şüphelendim fakat önce öğrenci ya da asker sandım. Kameralara, sağa sola baktı, çevreyi inceledi ama ben bir şey fark etmedim” dedi.

“VALİZLERİN İÇİNDE CESET OLABİLİR”
Seri katil zanlısı Atalay Filiz’in ilk önce dükkana girip “Açık mısınız'” diye sorduğunu anlatan iş yeri sahibi, “Valizlerini dışarı bıraktı. Sık sık arkasını dönüp baktı, birisi valizlerini almasın diye” şeklinde konuştu. Valizlerin çok ağır olduğunu fark ettiklerini ifade eden diğer görgü tanıkları ise “İçinde ceset bile olabileceğinden şüphelendik” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK KİRALIK DAİRE ARAŞTIRMIŞ
Atalay Filiz’in, Buca Adatepe Mahallesi yakınlarında günlük kiralık daire araştırdığı da öğrenilirken, Filiz’in tanınmamak için saçını siyaha boyadığı da iddia edildi.

ÇEŞME'YE Mİ GEÇTİ

Bu arada, CNN TÜRK zanlının Çeşme'de olduğunu belirterek Yunan adalarına kaçma şüphesi olduğunu ifade etti. Emniyet, katilin İzmir'in Çeşme ilçesinde olduğu ihbarlarının ardından ise bazı ekipler ilçeye yönlendirildi. Edinilen bilgiye göre, bölgenin ablukaya alındığı; ancak katilin kentte olduğunun kesinlik kazanmadığı bildirildi. 

ÖZEL EKİP KURULDU

Öte yandan zanlıyı yakalamak için İstanbul, İzmir ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş şubeye bağlı polislerden özel ekip kuruldu. İzmir’de adeta alarma geçen polis ekipleri, şüpheli gördüğü herkesi durdurdu.

155 HATTINA İHBAR ÜSTÜNE İHBAR
Öte yandan seri katil Atalay Filiz’in İzmir’de yaşadığını duyan vatandaşlarda, 155’e onlarca ihbar yaptı. Gelen ihbarları tek tek değerlendiren ekipler, adeta teyakkuza geçti. 155’e gelen ihbarların farklı farklı bölgelerde olması ise dikkat çekti. 

Şüphelinin yurt dışına kaçmasının önlenmesi için, Atalay Filiz'in fotoğrafı 81 ildeki emniyet müdürlüklerine ve sınır kapılarına asıldı.

Çeşme'de ihbarların yoğun bir şekilde gelmesiyle araştırma buraya kaydırıldı. Tük kaçış noktalarında önlem alan polis ve jandarma ekipleri, gün boyu denetim yaptı. 

5 GÜNDÜR GEMİ GİTMEMİŞ

Polisin bağlantı kurduğu Sakız Adası'ndaki Yunan yetkililer de, son 5 gündür hiçbir teknenin adaya gelmediği bilgisini verdi. Ancak polis ve jandarma, Atalay Filiz'in yasadışı yollardan Yunan adalarına geçme ihtimaline karşı önlemlerini kıyı boyunca arttırdı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de aynı şekilde denizdeki devriyelerini sıklaştırdığı öğrenildi. 

SIR İKİ GÜN ARAŞTIRILIYOR

İzmir Buca'da üniversite öğrencisinin geçen Salı evden ayrıldığını söylediği Atalay Filiz'in, Salı ve Çarşamba günleri nerede olduğu, ne yaptığının belirlenmesiyle yakalanmasının da an melesi olduğu polis yetkililerince ifade edildi. Bu sırrı aydınlatmak içinde, üniversite öğrencisinin evinin bulunduğu alandan itibaren tüm noktalardaki güvenlik kameraları görüntülerine el konuldu, incelemeye alındı. Hem bu görüntülerin hem de mobese kayıtlarındaki izin sürülmesiyle de Atalay Filiz'in kent içinde mi olduğu, kenti terk ettiyse hangi yönden gittiğinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Bu arada Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.