Dolar 32,1991
%-0.01
Euro 34,9865
%-0.06
Altın 2.512,670
%0.48
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da çevre temizliği

Torbalı'da çevre temizliği

İZMİR'in Torbalı İlçesi'ndeki belediye çalışanları bir yandan okullarda çevrecilik dersi verirken bir yandan da atık pil, yağ ve ambalajlar için toplama ekipleri kurdu.

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 14:35
Torbalı'daki ilkokullarda doğa ve çevre temalı özel dersler veren Torbalı Belediyesi uzmanları, atık pil, yağ ve ambalajlarla ilgili toplama kampanyası düzenleyerek halkı bilgilendiriyor. Yaklaşık 600 fabrikanın üretim yaptığı ilçede atık pil toplama kutuları, muhtarlıklardaki bitkisel atık yağ bidonları ve ambalaj atıkları için yerleştirilen konteynırlar kontrol ediliyor. Atık yağların biodizel üretiminde kullanılırken, pillerin Türkiye'de yetkili olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği'ne teslim edildiğini açıklayan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ambalaj atıklarının ise lisanlı geri dönüşüm firmalarına gönderilerek yeni malzemelerin elde edildiğini açıkladı. Başkan Görmez, "Toprağı, çevreyi, suyu, yaşama dair bütün değerleri koruyarak, hem sanayide hem tarımsal üretimde örnek bir ilçe olmak istiyoruz.


Biri diğeri için potansiyel tehlike olmamalı. Öte yandan Türkiye'nin en büyük çevrecilik projesi olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi'nde çalışmalara başlandı. 285 hektarlık bir alanda 2 bin 850 dönümde muhteşem bir proje uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu büyük bir heyecanla, ekibiyle onlarca iş makinesiyle burada çalışma başlattı. Sadece İzmir değil, bütün Ege için rüya gibi bir vadi yaşama kazandırılıyor" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.