Dolar 32,1879
%-0.04
Euro 34,9927
%-0.04
Altın 2.510,980
%0.41
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu Kiraz'da üreticilere seslendi, sandık çağrısı yaptı

Başkan Kocaoğlu Kiraz'da üreticilere seslendi, sandık çağrısı yaptı

İğdeli ve çevre köylerindeki üreticilerinden yaklaşık 2 milyon TL’lik destek alımı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemin sözleşmesini törenle imzaladı. Törende üreticilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kırsalda kalkınma için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarının altını çizerek, üreticiye yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Kocaoğlu ayrıca, 7 Haziran’da tüm İzmirlileri oy kullanmaya davet ederek sandık çağrısı yaptı. Başkan Kocaoğlu Kiraz'da üreticilere seslendi

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 14:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz’da gerçekleşen protokol imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerinin temsilcileri ve Kiraz halkı katılım gösterdi.


 
“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ”
Yerelde kalkınma için gerçekleştirdikleri projeleri ve yürütülen çalışmaları özetleyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Toprağa bağlılık, toprağı sevmek, ağacı, hayvanı, doğayı sevmek ayrı bir iştir. Bunu toprakta üreten, hayvan besleyen, çocukluğu buralarda geçmiş insanlar yaşayarak bilir. Benim toprakla bağım hiç kesilmedi. Uzun yıllar memurluk ve esnaflık yapmama rağmen toprağa basmayı istedim. Belediye başkanı olduk, çiftçinin süt üreticisinin ne durumda olduklarını, nasıl hayata mücadelesi verdiklerini, doğal zorluklarla nasıl uğraştıklarını bilen bir kardeşinizim. Üç defa İzmirli hemşerilerimiz bizi seçti. Biz kırsala, çiftçiye, köylüye, tarıma, hayvancılığa ne yapabiliriz diyerek yola çıktık. Sırtına vurduğun zaman fırlayacak dört beş tane, en fazla on tane kooperatif var. İzmir’in köylüsü süt ve sebze meyve üreticisi bize güveniyor, biz de onlara güveniyoruz. Bayındır’da, Tire’de, İğdeli’de ve Bademli’de kooperatiflerle birlikte bu bölgeye girdik. Bakırçay ve Gediz’e öncelik verdik. Küçük Menderes için yeni bir yol haritası belirliyoruz. Hep birlikte çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımın ve kırsalın kalkınması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ne lazımsa, parayı sokağa atmayarak, bu bölgede yatırım yapmaya hazırız. İnsanlık yarın açlık ile karşı karşıya. Biz bir yandan burada iyi tarımı, sütü, iyi sütü üretmeye çalışırken, bunları sağlayabilmemiz için de çevreyi korumamız gerekiyor” diyerek üreticilere seslendi.


 
“BEN SİZE İNANIYORUM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kırsalda kalkınma hamlesinin artarak devam edeceğine değindi ve, “Diğer yandan da ürünlerimizi nasıl pazarlayacağız bunu belirlemeliyiz. Pazarlama yöntemlerini birlikte bulup, kentimizi kalkındırmak istiyoruz. Sanayi, ticaret, turizm ve hizmet sektörünü de sektörlerin temsilcileri ile birlikte kalkındırıyoruz. Artık ülkeler değil, ilçeler, köyler yarışıyor. Biz çok şeyi başardık. Önümüzdeki dört yılda da kalıcı başarılara imza atmamamız gerekiyor. Bu konuda ben size inanıyorum. Güven olduktan sonra, birbirimize inandıktan sonra yapamayacağımız şey yok” dedi.
 
SANDIK ÇAĞRISI YAPTI
Yaklaşık on gün sonra gerçekleşecek genel seçimlerde tüm İzmirlileri oy kullanmaya ve demokratik hakkına sahip çıkmaya davet eden Kocaoğlu sözlerine şöyle son verdi: “Seçim atmosferindeyiz. Herkes konuşuyor… Siyaset konuşmak istemiyorum. Ama durumu aklı selim değerlendirip nerede sizin, ülkenin menfaati varsa ona göre değerlendireceksiniz. Seçim sonuçları ülkemiz için, kentimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Herkesi oy kullanmaya çağırıyorum. Oy kullanırsanız, sizi yönetenlerden hesap sorma hakkınız da olacak. Demokrasilerde en önemli vatandaşlık görevi oy kullanmaktır. Ne kadar oy kullanılırsa demokrasi o ölçüde gelişir.”  


 
ÜRETİCİDEN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Törende söz alan İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top ise, “Bölgemiz büyüyor. Çiftçimiz büyüyor. Başkan’ımızın desteği sayesinde Manisa’da  90 kuruşa satılırken, bizim sütlerimiz 110 kuruş ile 120 kuruş arasında bir değerde satılıyor. Çiftçiye üreticiye, kooperatiflerle üreticiye ulaşan Aziz Başkan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yerel yönetimlerle birlikte daha güzel günlere gideceğiz” dedi ve desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sundu.


 
BİR AYDA 4’ÜNCÜ İMZA
Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı sonundan beri yaptığı sözleşmelerle üreticinin yüzünü güldürdü. 29 Nisan’da Bayındır’da çiçek, 16 Mayıs’da Tire’de süt, 17 Mayıs’ta Ödemiş Bademli’de “Fidan, Ağaç, Yoğurt, Ayran ve Zeytinyağı” alım sözleşmesi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dördüncü sözleşmeyi de İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında kooperatifler vasıtası ile üreticilerden kaşar, tulum, beyaz peynir ve lor gibi süt ürünleri alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.