Dolar 32,2657
%0.08
Euro 34,7340
%-0.11
Altın 2.403,050
%-0.26
Bist-100 10.259,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tezgahlarda palamudun yerini lüfer aldı

Tezgahlarda palamudun yerini lüfer aldı

Palamut satışlarında sezonun en verimli dönemini yaşayan balık tezgahlarında, lüfer bolluğu yaşanıyor

  • Ege Postası
  • 04.11.2012 - 00:12
 İzmit'te balıkçılık yapan Kemal Bineklioğlu, yaptığı açıklamada, güzel ve bereketli bir palamut sezonu geçirdiklerini belirterek, palamut sezonunun kapanmasıyla birlikte lüfer akınının başladığını ifade etti.

 

Bineklioğlu, lüfer ve çinekop fiyatlarının bayramdan önce 30 - 35 lira arasında olduğunu, şu an ise bu fiyatların 12 liraya kadar indiğini kaydetti. Bayramdan sonra lüfer akınının başladığını dile getiren Bineklioğlu, çinekop, tekir gibi diğer balık çeşitlerinde de artış görüldüğünü bildirdi.

 

Bineklioğlu, palamutun azalması nedeniyle fiyatının yükselmeye başladığını belirterek, “Palamut, sezonu yavaş yavaş kapatıyor. Zaten lüfer ve çinekop girdiği zaman bu tür balıklar da çekilir. Şu anda mezgit, tekir, hamsi, istavrit, çipura, levrek, uskumru, barbun, kalkan gibi bütün balık çeşitlerimiz tezgahımızda mevcuttur” şeklinde konuştu.

 

Balık fiyatlarının ucuz olduğunu anlatan Bineklioğlu, çinekopun 10,  istavrit ve hamsinin 5, lüferin de 12 liradan satıldığını dile getirerek,

“İnsanlar balığı bol bulduğu zaman dolabına koymaktan korkmasınlar. Bunu bir ay, 1,5 ay saklama imkanları var. Derin dondurucularda eksi 16 dereceye kadar 1 yıl dahi bu balıkları saklama imkanı var” ifadesini kullandı.

 

Balık tezgahlarının önünü dolduran vatandaşlar da balık bolluğundan memnun olduklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.