Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Sen Ben kavgasını artık bırakalım“

“Sen Ben kavgasını artık bırakalım“

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümün temel esasının güven olduğunu belirterek, “ Eğer bir defa olsun bu güveni zedelerseniz bu iş yatar.” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın da hazır bulunduğu İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Danışma Kurulu toplantısında konuşan Aslan, kendisinin hemen her platformda halka güven telkin etme uğraşında olduğunu vurgulayarak, “ Hele ki İzmir’de bu iş yapılırken bir defa olsun vatandaşlar karşı karşıya gelinirse, polis zoruyla, ben yaptım mantığı ile yürütülmeye çalışılırsa bu sadece İzmir ile sınırlı kalmaz tüm Türkiye’de süreç işlemez hale gelir. Artık ortaya model koyma zamanı.” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2012 - 10:08
 İZMİR-  İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Danışma Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili yönetmelik konusunu ele aldı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı dinleyen kurulda CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da hazır bulundu.

“SEN, BEN KAVGASINI BIRAKALIM ARTIK…”

Kentsel dönüşüm sürecinin İzmir için bulunmaz bir nimet olduğunu, çarpık kentleşmenin had safhada olduğu İzmir’in bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Aslan, “ Önümüzde bir yerel seçim var. Şu an şanslı bir konjöktüre sahibiz. Hükümet bu konuda oldukça kararlı ve önceliğinde de İzmir yer alıyor. Dolayısıyla bu fırsatı kaçırmamalıyız. İzmir’in en önemli sorunu budur. Sadece kentin görünümünü çirkinleştirmesinden ibaret değil bu sorun. Sosyal sorunları besleyen yoksulluk gibi çok temel bir kavramı da barındırıyor bünyesinde. O yüzden artık sorunu erteleme, görmezden gelme, sen yaptın ben yaptım kavgalarına girmemek gerekir.” dedi.

 

“BİR DEFA GÜVEN YİTİRİLİRSE İŞ YATAR…”

Kentsel dönüşümün siyaset üstü tutulması gerektiğinin altını çizen Aslan, bu yolda atılacak her adımın, konulacak her taşın gelecek kuşaklarca saygıyla yadedileceğini kaydetti. Sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini, en küçük bir suistimalin gerçekleşmesi halinde ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini dile getiren Aslan, halkın güvenini sarsacak durumlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Aslan, “ Eğer bir defa olsun güveni zedelerseniz toparlaması kolay olmaz, hatta bu iş o gün yatar. Ben devlet makamları ile yaptığım görüşmelerde de ısrarla dedim ki; Özellikle de İzmir’de bu işe başlarken bir defa olsun vatandaşlarla karşı karşıya gelinirse, polis zoruyla, ben yaptım mantığı ile hareket edilirse süreç başarısız olur. Sadece İzmir ile sınırlı kalmaz bütün ülkeye de sirayet eder. O yüzden artık bir yerden başlayalım ve halka da bu işi layıkıyla yapabileceğimizi gösterelim.” şeklinde konuştu.

TUTAM: 2013 ZOR BİR YIL OLACAK…

Ege-Koop Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuk Tutam da, son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. 2008-2011 dönemindeki sıkıntılı süreci ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünün başarılı geçirdiğini ancak 2012 için aynı durumun sözkonusu olmadığını belirten Tutam, “ Sektör 2012’de yavaşladı, 2013’de daha da yavaşlayacak. Bu da ülke ekonomisinin de yavaşlayacağı anlamına geliyor. 2013 zor bir yıl olacak.” dedi. Danışma Kurulu’nun Eylül ayı toplantısına ise CHP İzmir Milletvekilleri Alaaddin Yüksel ile Mustafa Moroğlu da katılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.