Dolar 32,5948
%0.33
Euro 35,0146
%0.12
Altın 2.451,610
%0.63
Bist-100 9.763,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temayül öncesi teşkilatla adayların buluşması planlandı ama...

Temayül öncesi teşkilatla adayların buluşması planlandı ama...

AK Parti İzmir’de pazar günü yapılacak olan temayül yoklaması öncesi, İl Başkanlığı aday adaylarını temayülde oy kullanacak teşkilat üyeleriyle buluşturmak istedi. Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda cumartesi günü yapılması planlanan ve aday adaylarının kuracağı stantlarda teşkilata kendilerini anlatmaları amacı taşıyan organizasyon için il başkanlığı aday adaylarından 3 bin lira stant bedeli istedi. Aday adaylarının büyük kısmı duruma tepki gösterdi. Katılım için ilgi az olunca organizasyon iptal edildi. AK Parti İzmir'de temayül öncesi o buluşma iptal edildi

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 11:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de  yaklaşık 4 bin kişi, 1 Mart Pazar günü yapılacak temayül (eğilim) yoklamasında kimleri milletvekili adayı görmek istediklerini belirtecek. Seçimde 193 milletvekili aday adayından 180'i yarışacak. Her partili, pusulada 13 kişinin ismini işaretleyecek.

STANT KURULACAK
AK Parti İzmir’de pazar günü yapılacak olan temayül yoklaması öncesi, İl Başkanlığı aday adaylarını temayülde oy kullanacak teşkilat üyeleriyle  buluşturmak istedi. Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda cumartesi günü yapılması planlanan ve aday adaylarının kuracağı stantlarda teşkilata kendilerini anlatmaları amacı taşıyan  organizasyon için il başkanlığı aday adaylarına telefon açtı.

KATILIM İÇİN 3 BİN İSTENDİ
Organizasyonda kurulacak stantlar için il başkanlığının hesabına 3 bin TL yatırılması istenmesi aday adaylarında şok etkisi yarattı. Adaylık başvurusu için para yatıran aday adaylarının bazılarının teşkilatla buluşma için para istenmesi nedeniyle organizasyona katılmayacaklarını bildirdikleri belirtildi. İl başkanlığının 3 bin TL’lik katılım parasını bağış kapsamında aday adaylarından istediği öğrenildi.

PARAYI VERMEM
Ege Postası’na konuşan ve isminin yazılmasını istemeyen bir aday adayı, “ Ben bu parayı vermem. Toplantıya katılmayacağım” derken, başka bir aday adayı da “Ben teşkilata yıllarca emek verdim, para harcadım. Teşkilatla bir araya gelmek için para vermem” dedi.

İPTAL EDİLDİ
Aday adaylarının büyük bölümü para istenmesi nedeniyle organizasyona ilgi göstermedi. Katılımın düşük kalacağı için il başkanlığı organizasyonu iptal etti. 

PAZAR GÜÜNÜ SAAT 10:00’DA
İzmir'de AK Parti'nin 193 milletvekili aday adayından yaklaşık 180'i, pazar günü saat 10.00-16.00 arasında Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak seçimde teşkilatın oyunu almaya çalışacak. Seçimde ana kademe il yönetimi, kadın ve gençlik kolları il yönetimleri, ana kademe ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ilçe yönetimleri, Demokrasi ve Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ile yaklaşık bin 300 mahalle başkanı oy kullanacak. Oy pusulasında sadece 13 kişinin adını işaretlenecek. Her ilçe ayrı sandıkta oy verecek. Birinci bölge için 14, ikinci bölge için 16 sandık kurulacak. her sandıkta üç görevli olacak, salonda sadece Genel Merkez yöneticileri dolaşacak. Aday adayları salon dışında teşkilatla birebir iletişime geçip oy isteyebilecek.

OYLAR GENEL MERKEZDE SAYILACAK
Oy kullanma işleminin ardından pusulalar çuvala konup mühürlenecek ve Genel Merkez'de açılıp tasnif edilecek.

TEŞKİLATA MESAJ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 193 aday adayından 180'inin katılacağı seçimde ilçe başkanlarına "Tarafsız olun, bırakın teşkilat kimi istiyorsa onu seçsin, isim bildirmeyin, kimseye ayrıcalık tanımayın" talimatını verdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.