Dolar 32,2852
%-0.16
Euro 34,7920
%-0.05
Altın 2.399,040
%0.23
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Hamamönü’ne estetik traş

Tarihi Hamamönü’ne estetik traş

Ankara’nın Altındağ Belediyesi, tarihi Hamamönü semtinin silüetini bozan yüksek 5-6 katlı apartmanlarını traş ederek, 2 kata düşürüyor.Farklı bir teknikle üst katları yıkılan binaların dış cepheleri de tarihi Ankara evlerine benzetildi....

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 09:45
Ankara’nın Altındağ Belediyesi, tarihi Hamamönü semtinin silüetini bozan yüksek 5-6 katlı apartmanlarını traş ederek, 2 kata düşürüyor.
Farklı bir teknikle üst katları yıkılan binaların dış cepheleri de tarihi Ankara evlerine benzetildi.

Talatpaşa Bulvarı’na bakan ve Hamamönü’nün tarihi dokusunu bozan 6 apartmandan ilk ikisi, önce Altındağ Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. İki kata düşürülen binaların dış cephesinde tadilat yapıldı. Diğer 4 apartmanda ise yapı sahipleri kendileri yıkım yaparak, kat sayısını 2’ye düşürme kararı aldı. Altındağ Belediyesi, kamulaştırdığı 2 apartmandaki tadilat çalışmalarını tamamladı. Mülk sahiplerinin kendilerinin yıktığı diğer 4 apartmanda ise çalışmalar sürüyor.

HORTUMLU YIKIM

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yıkım sırasında farklı bir tekniğin kullanıldığına dikkat çekti. 4-5 konteynerin birbiri arkasına bağlanarak apartman camına takıldığı düzenek, elektrik süpürgesinin hortumunu andırıyor. Bu hortumla yıkım sırasında elde edilen molozlar doğrudan kamyona yükleniyor ve çevre kirliliği oluşmasının önüne geçiliyor.

Şu anda tadilat çalışması devam eden 4 apartmanda da kat sayısının 2’ye düşürülmesi ile Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara’ya kazandırılan ve turistlerin Ankara’daki ilk durağı haline gelen Hamamönü’nün önündeki kötü silüet de ortadan kaldırılmış olacak.

BİNALARIN DEĞERİ KORUNDU

Apartmanların boyları kısaldı, ancak değerlerinden bir şey kaybetmediler. Daha önce 5 ve 6 kat yüksekliğinde olan apartmanlar 2 kata düşürülmelerine rağmen, değerlerini koruyor. Altındağ Belediyesi’nin bölgede gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarının ardından bölgeye yakışmayan bir görüntü sergileyen yüksek katlı apartmanlar, son yıllarda bölgenin değerlenmesine rağmen yerinde sayarken, bugün bu durum değişti. Dış cepheleri Hamamönü’ndeki tarihi konaklara benzetilen yapılara, iki kata düşürülmelerine rağmen, 1 milyon TL civarında paha biçiliyor.

Veysel Tiryaki, tarihi koruma çalışmaları bünyesinde dokuyu bozan yapıların tadilattan geçirildiğini belirterek, restorasyon çalışmalarının Ulucanlar Cezaevi’ne doğru devam edeceğini dile getirdi. Hamamarkası’nda gerçekleştirilen çalışmaların etap etap sürdüğünü aktaran Başkan Tiryaki, Ankara’nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çok büyük mücadeleler verdiklerini ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.