Dolar 32,2881
%-0.15
Euro 34,7587
%-0.15
Altın 2.397,710
%0.17
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Toprak Bayramı’ Ankara’da kutlanıyor

‘Toprak Bayramı’ Ankara’da kutlanıyor

Toprakla ilgili kamuoyu bilincini harekete geçirmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 1945 yılında kutlanmaya başlanan “Toprak Bayramı” dolayısıyla Ankara’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Yenimahalle Belediyesi İlkadım...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 13:58
Toprakla ilgili kamuoyu bilincini harekete geçirmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 1945 yılında kutlanmaya başlanan “Toprak Bayramı” dolayısıyla Ankara’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Konferans Salonunda Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen etkinlikte, toprağın önemine vurgu yapılarak 'toprak varsa hayat var' mesajı verildi. Etkinliğe; Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ahmet Boyraz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan, TKDK İl Koordinatörü Yunus Bayram, Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, il genel meclisi üyeleri, ziraat odası başkanları, kooperatif başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“TOPRAK TÜM CANLILARIN BARINAĞI”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Muhsin Temel, toprağın, insanlarla birlikte tüm canlıların barınıp yaşadığı ve bu canlıların besin kaynağını oluşturan, yaşayan canlı bir varlık, hayatın kaynağı olduğunu belirterek, toprağın teknolojik usullerle yapay olarak üretilmesinin mümkün olmadığı gibi kaybedilmesi durumunda yerine koyulacak başka bir kaynağın da olmadığını söyledi.

Toprağın bütün kutsal kitaplarda da değerli kabul edildiğini ve “Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” ifadesinin yer aldığını ifade eden Temel, ‘Benim Sadık Yarim Kara Topraktır’ diyen ozanların yetiştiği bir toplumun, toprağına gereken özeni göstermesi gerektiğini kaydetti. Dünyada 1 milyar insanın açlıkla mücadele ettiği ve bu tehlikenin her geçen gün arttığı günümüzde toprakla ilgili farkındalık yaratmak ve kamuoyu bilincini harekete geçirmek için 1945 yılında kutlanmaya başlanan “Toprak Bayramı”nı her zamankinden daha coşkulu kutlamak ve toprağa her zamankinden daha sıkı sarılmak gerektiğini ifade eden Temel, dünya ülkelerinin birinci meselesinin insanları doyurmak olduğunu öngören Bakanlığın önemli projelere imza attığını belirtti.

Daha sonra Ziraat Mühendisi Necdet Şen, “Ülkemizde Mülkiyet Dağılımı Düzenleme Uygulamaları ve Toprak Bayramı”, Ziraat Mühendisi Emine Çötel “Toprakların Oluşumu, Önemi, Kullanılması ve Tarım Dışı Arazi Kullanımı”, Koordinatör Ziya Parlak ise “Mülkiyet Dağılımı Düzenleme Araçlarından Arazi Toplulaştırması” konulu birer sunum yaptı. Toprak Haftası ve Toprak Bayramı bu hafta sürecek çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.