Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Talasemiye dur diyecekler

Talasemiye dur diyecekler

Adana'da Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemisi hastalığının önlenebilmesine yönelik, bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldı. Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği’nin liderliğini...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 13:03
Adana'da Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemisi hastalığının önlenebilmesine yönelik, bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldı. Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği’nin liderliğini üstlendiği çalışmalar, dernek başkanı Şahin Özbingül ile Op. Dr. Emin Zümrütdal koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Çalışmalara, Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği’nin yanında, Çevre Eğitim Kültür Sağlık ve Yardımlaşma Derneği (ÇEKSAY), Ev Kadınları Dayanışma Derneği (EVKAD), Profesyonel Doğa ve Su Sporları kulübü (PRODOSS), Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği, Adana Baraj Lisesi Mezunları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla hayata geçiriliyor. Söz konusu çalışmalar “Talesemiye Dur De!” başlığıyla ortak sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiriliyor.


Planlanan işlerin başında, toplum bilincinin Talasemi (Akdeniz anemisi) hastalığı konusunda arttırılması geliyor. Bununla ilgili, Çukurova’nın çeşitli yerlerinde sergi açılması ve konferanslar verilmesi planlanıyor. Ayrıca hastalıkla ilgili bilgilerin bulunduğu broşür ve afişlerle bilgilendirme yapılacak, yanı sıra konusunda uzman kişiler ve toplum gönüllüleri halkı bilinçlendirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.