Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
OMÜ İlahiyat Fakültesi 397 mezun vermenin gururunu yaşadı

OMÜ İlahiyat Fakültesi 397 mezun vermenin gururunu yaşadı

Bu yıl 33. mezunlarını veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 397 öğrencisinin mezuniyet sevincini yaşadı.OMÜ Yaşar Doğu Spor Meslek Yüksekokulu'nun spor salonunda düzenlenen...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 12:57
Bu yıl 33. mezunlarını veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 397 öğrencisinin mezuniyet sevincini yaşadı.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Meslek Yüksekokulu'nun spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kasım Coşkun tarafından sunulan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kur’an tilavetinin ardından konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, “Bugün sevinçliyiz ve mutluyuz. Fakültemizin ilahiyat programından 282, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden 115 olmak üzere toplam 397 öğrencimizi mezun ediyoruz. Fakültemiz 1980 yılından bu yana mezunlar verdi. O tarihten bu yana yüzlerce öğrencimiz ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde insanlara dinimizi anlatıyor, onların kalplerini ferahlatıyor. Fakültemiz bölgemizin en büyük, ülkemizin ise en önde gelen fakültelerinden biridir. Bütün mezunlarımız bizim yüz akımızdır. Onlarla gurur duyuyoruz. Sizler toplumun manevi mimarlarısınız. Bu açıdan bu önemli görevinizi yerine getirirken İslam dinini önce kendiniz yaşamalısınız. Sizler İslam dinini temsil ediyorsunuz bunu unutmayınız. Çalışın, ilkeli ve dürüst olun ve bu yoldaki rehberiniz olan Kur'an-ı Kerim'den ve Hz. Peygamberimiz'den feyiz alırsanız, Allah size yardım edecek ve sizler mutlaka başarılı olacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

İlahiyat fakültelerinin yaşadığı zorluklara değinen ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Mahmut Aydın ise imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine destek çıkarak çocuklarını bu güzide eğitim kurumlarına gönderen velilere teşekkür etti.

Yakın tarihe kadar imam hatip liseleri ile ilahiyat fakültelerinin çeşitli zorluklara maruz bırakıldığını hatırlatan Aydın, “Katsayılar icat edildi, kontenjanlar düşürüldü. Ülkemizin önce gelen ilahiyat fakülteleri arasında olan ilahiyat fakültemiz 2007-2008 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 100 öğrenciyi barındırır hale getirildi. Ancak Allah’ın kerem ve ihsanıyla ve halkımız imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine sahip çıkmasıyla artık eskisinden daha güçlü hale geldik ve OMÜ İlahiyat Fakültesi olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 2 bin 200 öğrenciye ulaştık ve bu yıl 397 öğrencimizi mezun ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler adına konuşan Abdülkadir Kılıçaslan konuşma yaptı. Ardından oratoryo, şiir dinletisi ve müzik dinletisi katılımcılardan yoğun alkış aldı. İlahiyat Fakültesi ilahiyat Bölümü’nden dereceye giren okul birincisi Mücahide Önem, ikincisi Sümeyya Açmak ve üçüncüsü Hami Bektaş ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünü birincilikle bitiren Mahmut Aksoy, ikincilikle bitiren Mehmet Furkan Aygün ve üçüncülükle bitiren Emine Çayır ile mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi verildi. Ayrıca dereceye giren öğrenciler İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.