Dolar 32,2801
%-0.18
Euro 34,7759
%-0.1
Altın 2.397,290
%0.16
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahliye etmesi için kesilen suya hortumlu çözüm

Tahliye etmesi için kesilen suya hortumlu çözüm

İzmir'deki Kaptan Mustafa Paşa İşhanı'nda restoran işleten Mehmet Güney, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tahliye kararına karşı açtığı davayı kazanınca, sözleşmesi dolana kadar işyerinden çıkmama kararı aldı. Suyunun kesilmesine de başka bir işyerinden hortum çekerek çare buldu. Tahliye etmesi için kesilen suya hortumlu çözüm

  • Ege Postası
  • 28.04.2016 - 12:14

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde yap-işlet-devret usulü ile ihaleye çıkartılarak özelleştirilen ve yıkılarak yerine AVM ve otel projesi yapılmasının planlandığı öne sürülen Kaptan Mustafa Paşa İşhanı'nda faaliyet gösteren esnafın büyük bölümü işyerlerini boşaltmak zorunda kaldı. Kira kontratı devam eden, buna rağmen tahliye etmesi istenen esnaftan restoran işletmecisi Mehmet Güney bu durumu mahkemeye taşıdı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararın yürütmesinin durdurulması için idare mahkemesine başvururken, İzmir 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde de tahliye istemine karşı tedbir davası açtı. İzmir 6'ıncı Sulh Hukuk Mahkemesi, davacı Mehmet Güney'i haklı buldu. 

Mahkeme kararının ardından açıklama yapan işyeri sahiplerinden, aynı zamanda Kaptan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı Yaşatma ve Koruma Derneği sözcüsü Mehmet Güney, "Mahkeme kararı ortada. Yaşananlar nedeniyle ben de taşınmak için hazırlıklara başlamıştım ve yeni bir yere gidecektik. İşlettiğim restoranı kapatmaya hazırlanırken, yargıdan gelen son dakika kararı hepimize emsal teşkil edecek bir gelişme oldu. Elimde mahkeme kararı var, 23 Eylül'e kadar buradayım, iş yerimden çıkmıyorum" dedi. 

SUYA DA ÇÖZÜM BULDU

Tahliye edilmesini sağlamak için suyunun kesildiğini belirten işyeri sahiplerinden Mehmet Güney, çözüm olarak yolun karşısındaki kuaför dükkanından, metrelerce uzunlukta hortum çekti. Bu dükkandan gelen suyu hortumla havadan işyerine kadar getirdi. Bu görüntü çevreden geçen vatandaşların da ilgisini çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.