Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfezi denizanaları bastı: Kabus geri döndü

Körfezi denizanaları bastı: Kabus geri döndü

İzmir Körfezi'nde denizanası istilası başladı. Konak ile Pasaport İskelesi arasında yaşanan manzara vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Körfezi denizanaları bastı

  • Ege Postası
  • 28.04.2016 - 10:37

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda da körfezde görülen zehirli türdeki "Ay denizanası" türü yeniden kıyıları işgal etti.

Havaların ısınması ile birlikte beyaza bürünen Pasaport kıyıları İzmirliler arasında şaşkınlık yarattı. Objektiflere yansıyan denizanaları adeta denizin üstünde yeni bir örtü gibi Konak İskele ile Pasaport İskele arasındaki sahil şeridini kapladı.

Uzmanlara göre, iklim normallerinin üstünde seyreden hava şartları sonrasında deniz suyunun bu yıl daha erken ısınması nedeniyle deniz analarının kıyıya vurduğu öğrenildi. Sahilde denizanalarının olduğu kısımlar suda oluşan köpükle birlikte daha belirgin hale gelirken, oluşan manzarayı ilgiyle seyreden vatandaşlar tanıklık ettikleri görüntüylr ilgili bol bol fotoğraf çekti. Her yıl Mayıs ayında rastlanan benzer manzarayla ilgili olarak İzmirlilere uyarıda bulunan uzmanlar, zehirli türdeki deniz analarına karşı tedbirli olunmasını tavsiye etti. Söz konusu alanlarda denize girilmemesini ve uzak durulması gerektiğini aktaran uzmanlar ayrıca, deniz analarının cilde teması sonrasında iğne batması, kaşıntı, alerji gibi tepkimelere yol açtığını söyledi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.