Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSYD’ İzmir Şubesi'nden KSK yönetimine tepki

TSYD’ İzmir Şubesi'nden KSK yönetimine tepki

TSYD İzmir Şubesi yaptığı yazılı bir açıklamayla gazeteci Ergin Karataş'ı hedef alan açıklamaları nedeniyle Karşıyaka Yönetimini sert bir dille kınadı.

  • Ege Postası
  • 03.02.2013 - 11:48
EGE POSTASI- TSYD İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na çok sert tepki gösterildi. Gazeteci Ergin Karataş'ı hedef alan açıklamalar nedeniyle gösterilen tepki de gazetecilerin kulüp yöneticilerinin beğeneceği haberler yapma misyonu olmadığı hatırlatıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi...

 TSYD İzmir Şubesi'nden açıklama

KSK Yönetimini sorumlu davranmaya davet ediyoruz

 Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun, resmi web sitesinde yer alan ve gazeteci arkadaşımız Ergin Karataş'ı doğrudan hedef alan açıklaması, derneğimizin bir açıklamada bulunmasını zorunlu kılmıştır.

Öncelikle spor muhabirlerinin,  kulüp yöneticilerinin beğeneceği haberler yapma misyonlarının  olmadığını , haberlerin "muhasebe tekniğine dayanması" gibi bir gerekliliğinin bulunmadığını, anılan açıklamayı kaleme alanlara hatırlatmak isteriz.

Gerçek dışı haberle mağdur edildiğini düşünen her kişi ve kurumun, hakkını aramak üzere kanuni yollara başvurması şüphesiz en doğal hakkıdır.  Kaldı ki kitlelere ulaşmanın yollarının, çok çeşitli ve kolay olduğu çağımızda,  gerçek olmadığı düşünülen her neyse, kısa sürede bunu açıklığa kavuşturmak 100 yıllık bir kulübü "kılı kırk yararak" yönettiğini iddia edenler için zor olması gerektir.

Bu yöntemler ortadayken, nesnellikten uzak ve kışkırtıcı bir üslupla, arkadaşımızın alenen hedef gösterilmesi derneğimizce kabul edilebilir, göz yumulabilir bir tutum değildir.

İzmir'deki spor muhabirleri ve spor yazarları,  her biri ayrı bir değer taşıyan kentteki spor kulüplerinin gelişmesi ve başarılı olmasından üzüntü değil ancak memnuniyet duyar.

Türk Sporu'nun asırlık çınarı Karşıyaka'yı yönetme makamında olan ve bugüne kadar icraatlarıyla  camiasının içinden dahi açık biçimde ağır eleştiriler alanların, işlerini daha iyi yapmaya çalışmak yerine, gazetecilere meslek ilkeleri dersi vermeye kalkmaları gülünçtür.

Karşıyaka yönetimini,  bu tür açıklamalar yaparken "kılı kırk yararak", sorumlu davranmaya davet ediyor, Ergin Karataş'ın, nitelikli haberler üreterek, kamuoyunu bilgilendirme dışında tasasının bulunmadığından emin olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyunu saygıyla duyururuz.

 

 TSYD İzmir Şubesi

Yönetim Kurulu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.