Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yok böyle bir imza!

Yok böyle bir imza!

Altınordu yönetimi, “Türkiye’nin en iyisi” yapma hedefiyle yola çıkan Futbol Akademisi’nin başına, Galatasaray’ın başarılı altyapı sorumlusu Nedim Yiğit’i 10 yıllığına getirdi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 11:03

İZMİR - 10 yılda Süper Lig’e rotasıyla yola çıkan Altınordu’da yönetim, “Türkiye’nin en iyisi” yapmayı hedeflediği Altınordu Futbol Akademisi’nin başına, futbolseverlerin Galatasaray’dan tanıdığı Teknik Direktör Nedim Yiğit’i 10 yıllık bir imzayla getirdi. Galatasaray’da yıllarca her yaş kategorisinde teknik sorumlu olarak çalışan, son olarak A2 Takımı’nda görev yapan Yiğit, sarı-kırmızılı ekipte Semih Kaya, Emre Çolak, Anıl Dilaver, Cumhur Yılmaztürk, Serdar Eyilik, Murat Akça ve Emirhan Ergün gibi isimleri yetiştiren ekibin içinde yer aldı.

Altınordu Futbol Akademisi’nde, “Akademi ve Futbol Okulları Kanıta Dayalı Sistem Kurma ve Antrenör Eğitimi” konusunda yetkinin John Bilton’da olacağını, Yiğit’in “ Akademi Teknik Direktör ve Uygulama sorumlusu” olarak görev yapacağını belirten Başkan Seyit Mehmet Özkan, “ John hoca ile Nedim Yiğit hocamız çok iyi bir ikili olacaklar. Piontek, Derwall, Brian Birch gibi Avrupalıların Türk futboluna devrim niteliğinde katkılar yaptığını herkes biliyor. Türkiye’nin en iyi hocalarını da onlar yetiştirdiler. Herkes bilmelidir ki; asıl görevimiz doğal yetenekli çocuklarımızın geleceğine ışık tutmaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz profesyonel takımımız için değil, aksine profesyonel takımımız gençlerimiz ve çocuklarımız için vardır. Bu nedenle Altınordu’da akademi çok önemli bir köprü görevi üstlenmektedir. Futbol okullarımız ile profesyonel takımımız arasında elit üretim görevi üstlenen akademimizi geleceğe taşıyacak ekibin başına geçen Yiğit’e başarılar diliyorum. Kendisi, 15 yıllık futbol yaşamının ardından başladığı teknik adamlık kariyerinde geldiği noktayı, John hocamız, diğer antrenör ekibimiz, sağlık ekibimiz ve idari personelimiz ile birlikte Altınordu’ya yeni yıldızlar kazandırarak daha da yukarıya çıkaracaktır” dedi.

Altınordu’nun kurumsal ve profesyonel yönetilen bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Yiğit ise “Seyit Mehmet Özkan’ın hırsı, azmi ve coşkusuna katkı verebilmek amacıyla İzmir’e geldim” diyerek “Kendisi, Türkiye’de altyapı ile ilgili çalışacak tek kişi olarak görüyorum. Geleceğin Altınordu’sunu, Türkiye’nin Altınordu’sunu yaratmak gibi önemli bir görevimiz var. Başlayan çalışmaları daha güçlü kılmak adına tüm gücümü ve bilgi birikimimi kullanacağım. Altınordu, temeli sağlam bir bina olarak yükselecektir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.