Dolar 32,2762
%0.1
Euro 34,7707
%0.27
Altın 2.402,230
%0.37
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli güreşçi öğretmen olamadı, garson oldu

Milli güreşçi öğretmen olamadı, garson oldu

DENİZLİLİ eski milli güreşçi 32 yaşındaki Ahmet Yatağan, 8 yıl önce Spor Yüksekokulu'nu bitirdi. KPSS'de başarılı olamayınca önce çaycılık yaptı, şimdi de bir otel de garsonluğa başladı.

  • Ege Postası
  • 30.01.2013 - 13:13
DENİZLİ-  Memleketi olan Acıpayam ilçesi Köke Köyü'nde küçük yaşlarda güreşe başlayan Ahmet Yatağan, 13 yaşında Minikler Türkiye şampiyonu oldu. 14 yaşına geldiğinde Yıldızlar Türkiye şampiyonu olan Yatağan, milli takıma seçildi. 20 kez yıldızlarda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alan Ahmet Yatağan, 17 yaşında gençler serbest stilde bir Türkiye şampiyonluğu daha elde etti. Öğrenimini çalışarak tamamlayabilmek için güreşi genç yaşta bıraktı. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu 2005 yılında bitiren Ahmet Yatağan, o tarihten bu yana öğretmen olmaya çalışıyor.

YILDIZ MİLLİ OLANLARA ÖĞRETMENLİK HAKKI YOK

Defalarca girdiği KPSS'de düşük not aldığı için ataması yapılmayan eski milli sporcu Ahmet Yatağan, "Çalışmak zorundayım. Bir süre önce de otelde garson olarak işe başladım. Akşam saat 20.00'den, sabah saat 08.00'e kadar çalışıyorum. Garsonluğun yanı sıra temizlik de yapıyorum. Devlet, genç milli olanlara öğretmenlik yapma hakkı veriyor ama ben yıldız milli olduğum için böyle bir hakkım yok. Bu uygulama bence haksızlık" dedi.

ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM

Bekar olan Yatağan, ömrünün sonuna kadar garsonluk yapmak istemediğini belirterek, "Öğretmen olamadım, garson oldum. Garsonluk utanılacak bir meslek değil ama işin doğrusu çok isteyerek de yapmıyorum. Geçimimi sağlamak için bu işi yapıyorum. Ben öğretmenim ve öğretmenlik yapmak istiyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.