Dolar 32,4028
%-0.11
Euro 34,8028
%0.18
Altın 2.434,000
%-0.19
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süt ekonomisi konuşulacak

Süt ekonomisi konuşulacak

ORGANİK tarımdan hayvancılığa, üretimde teknoloji kullanımından gıda sanayisine pek çok alanda öncü olan İzmir'de, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Sektör Toplantıları kapsamında, tarım başlığı ile süt ekonomisi masaya yatırılacak. Toplantıda "İzmir Süt Ekonomisi'nin merkezi olabilir mi" sorusuna yanıt aranacak.

  • Ege Postası
  • 18.09.2014 - 12:43
Çeşitli sektörlere ilişkin özel toplantılar düzenleyerek sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koymaya çalışan EGİAD, bu kez tarım sektöründe 'Süt Ekonomisi'ni ele aldı. 22 Eylül Pazartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek “Süt Ekonomisi: Mevcut Durum, Fırsatlar, Potansiyeller" konulu toplantıda Türkiye ve İzmir için süt ve süt ürünleri üretimi, pazarlaması, marka yaratma potansiyeli bütün boyutlarıyla ele alınacak.

EGİAD'ın öncülüğünde biraraya gelen kamu ve özel sektörden birçok kurum ve kuruluş temsilcisi, “İzmir tarım ve gıdanın merkezi olabilir mi", "İzmir Süt Ekonomisi'nin merkezi olabilir mi", “Bunu nasıl başarabilir" sorularına yanıt arayacak. 

Toprak TV Ege Bölge Temsilcisi İsmail Uğural'ın Moderatörlüğünde, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Tarım Grubu (İTG) Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Üyesi Kosat Gürler, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Gölcük Süt Mamulleri A.Ş. Yöneticisi İsmail Dadal, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nden Prof. Dr. Özer Kınık, Pınar Süt Mamulleri A.Ş. Üretim Müdürü Ozan Tidin, Boyacıoğulları Ömür Süt Mamulleri A.Ş. Yöneticisi Esra Boyacıoğlu, İzmir Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Sakıpağa şirket ortağı /EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Serhan Sakıpağa'nın konuşmacı olacağı etkinlikte, üreticiden aracıya, ziraat mühendisinden, gıda mühendisine, akademisyenlerden sanayiciye kadar konunun tüm bileşenleri zirvede yerini alacak. 

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir kamuoyu ve iş dünyasında sıklıkla “İzmir neyin merkezi olmalı" konusunun tartışıldığına dikkat çekerek, “Gerçekten hangi sektör sürükleyici, öncü olmal? Biz de diyoruz ki; Arayışa ne gerek va? İzmir, sahip olduğu tarihi, ekonomisi, coğrafi ve iklimsel şartları itibarıyla bir tarım ve gıda merkezi olmayı öngörüyor, hatta dayatıyor. Biz bu maksatla bir araya geleceğiz. Çıkacak görüş ve önerilerin sektöre ışık tutacağına inanıyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.