Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ressam Özdayı'dan 'Böyle Olmalıydı' sergisi

Ressam Özdayı'dan 'Böyle Olmalıydı' sergisi

İÇ Mimar Ressam Necati Özdayı büyük boy suluboya tablolardan oluşan kişisel sergisini İzmir'in Foça İlçesi'nde, Reha Midilli Kültür Merkezi'nde açtı. İzmir, İstanbul, Foça ve Antalya'nın en bilinen köşelerini kendi sanat anlayışı ve tekniğiyle tuvale aktaran Özdayı, ele aldığı kentleri olduğu gibi değil olmasını istediği gibi resmetti.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 12:34
"Böyle Olmalıydı" diyerek işlediği kentsel temaların yanı sıra doğa sevgisini aktardığı natürmort'ların da bulunduğu 31 tabloyla sanatseverlerin huzuruna çıkan ressam Necati Özdayı yıllarca iç mimar olarak çalıştıktan sonra resim çalışmalarına ağırlık verdi. Eskişehir Dumlupınar Abidesi'nin mimari statik uygulamalarında görev yapan, gaz betondan Osmanlı Mimari tarzı dekoratif ve işlevsel kuş evleri gibi özgün çalışmalara imza atan Özdayı üç yıl boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi'nde suluboya perspektif dersleri de verdi.

Özdayı, Foça'dan Öğretmen Evi, Sirenler, Martılar, Küçük ve Büyük Liman, İstanbul'dan Galata Kulesi, Küçüksu Deresi, Antalya'dan Köprülü Kanyon, Deniz Feneri, İzmir'den Saat Kulesi, Asansör, Pasaport Limanı, Karataş İskelesi, Liman ve Körfez'i konu alan suluboya resimlerini özel bir işlemden geçirilerek güneşte kalsa bile solmayacak hale getirdi. Ressam Özdayı, eserlerinden bazılarını 1800'lü yıllardaki halleri yine böyle olmalıydı ana fikri ile işlediğini kaydetti.

İç Mimari tasarımların müşteriye birebir gösterilmesi amacıyla başladığı resmin artık bir aşka dönüştüğünü belirten Necati Özdayı, asıl mesleğini sürdürmekle birlikte hayatının önemli bir bölümünü resim çalışmalarına ayırdığını söyledi. 

Çalışmalarını İzmir Bayraklı'daki evinin atölye haline getirdiği bölümünde sürdürdüğünü anlatan Özdayı, "Resimlerime yüreğimi koyuyorum. Güzel kentlere, doğaya olan özlemimi ve sevdamı aktarıyorum. Nostaljik ya da güncel ama hep olmasını düşlediğim halleriyle ve pek az yapılan büyük boyutlu tablolarla dile getiriyorum. İstanbul ve İzmir'de daha önce katıldığım sergilerde gördüğüm ilgiyi burada bir kez daha yaşamaktan çok mutluyum" dedi. 

Sergi, 20 Eylül 2014 akşamına kadar açık ve 09.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilir. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.