Dolar 32,2908
%-0.14
Euro 34,8149
%0.01
Altın 2.408,140
%0.61
Bist-100 10.218,00
%-0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Spora giden gence yer yok, arabaya yer var

Spora giden gence yer yok, arabaya yer var

​İzmir’de yaşanan otopark sıkıntısı gün geçtikçe artarken, kentin ana arterlerinde ortaya çıkan trafik sıkışıklığı ve parklanma vatandaşların yaşadığı ara sokaklar ile mahalle aralarına kadar uzandı. Kimi yerlerde kaldırımlar ve engelli yollarına kadar park eden araçlara rastlanırken, yaşanan bu durum gençlerin ve çocukların kullandığı spor tesisleri ve sosyal alanları da tehdit etmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 16:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Trafik cezalarının yetersiz kalması, yeterli denetimlerin yapılmaması ve kent merkezinde yeteri kadar otopark bulunmaması gibi sebeplerle son dönemlerde büyük tartışmalara neden olan otopark çilesi halkın ortak yaşam alanlarına kadar uzanmaya başlayınca vatandaşlar yaşanan duruma isyan etti. Trafik sıkışıklığı ve otopark yetersizliğinin yoğun olarak rastlandığı bölgelerden olan İnönü Caddesi’nde ilginç manzaralara rastlanırken, geçtiğimiz ay hizmete giren Göztepe Metro İstasyonu civarında ortaya çıkan kareler ise görenleri hayrete düşürdü.
 
 
SPOR SAHASI BİLE OTOPARK OLDU
25 Mart’ta hizmete giren Göztepe Metro İstasyonu’nun getirdiği yoğunlukla birlikte istasyon çıkışında yer alan parklar ve ana cadde üzerinde yer alan kaldırımlar tam anlamıyla otoparka dönerken, yaşanan araç işgalleri vatandaşı isyan ettirdi. Metronun Amerikan Koleji çıkışında yer alan ve eskiden Göztepe Özgür Kadınlar Parkı olarak bilinen alanda yer alan spor sahası artan araç trafiği ile birlikte otopark olarak kullanılmaya başlayınca, semt sakinlerinin de tepkisi gecikmedi. Kentte yeni yeşil alanlar yaratmak, sosyal tesisler kazandırmak için milyonlarca lira harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin mevcut alanlarda yeterli denetimleri yerine getirmemesi sonucu  gençlerin ve çocukların spor yapmak için kullandığı sahalar da “otopark çilesi”ne kurban edildi.


 
VATANDAŞ TEPKİLİ
Metro yapım çalışmalarının devam ettiği 4 yıllık süreçte şantiye deposu olarak da kullanılan ve gençlere kapatılan spor sahası, metronun tamamlanması ile birlikte boşalırken, bu sefer de otopark haline geldi. Çevrede gençlerin ve çocukların spor yapmak için kullanabileceği ender tesislerden bir tanesi olan alanın ellerinden alınmasına tepki gösteren semt sakinleri ise yetkilileri göreve davet  ederken, otoparklar için de yeni çözümler üretilmesini istedi.
 
OTOPARK PARALARI FAİZDE BEKLİYOR
Diğer yandan, trafik denetimlerinin yetersiz olması ve kent genelinde artan ihtiyaçlar ile birlikte yeni otoparklar açılmaması nedeniyle artan park yeri sıkıntısına önümüzdeki dönemde kalıcı çözüm getirilmesi bekleniyor. 10 yıllık süreçte toplam tutarı 80 milyon TL’yi bulan ve otopark bedeli olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark hesabında toplanan ücretlerin faizde bekletildiği öğrenilirken, son yıllarda oldukça sınırlı sayıda yeni tesis hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önümüzdeki beş yıllık süreçte yapmayı planladığı başlıca projeler arasında yer alan kent içi otoparkların önünde en büyük engelin kamulaştırma ücretleri ve yer sıkıntısı gibi faktörler olduğu da belirtilirken, birçok yeni tesis için hazırlıkların da sürdüğü öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.