Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir kitap fuarı açılıyor

İzmir kitap fuarı açılıyor

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene 19’uncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, 19-27 Nisan 2014 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Edebiyat dünyasının yıldızlarını buluşturacak fuarda, Rahşan Ecevit de, merhum eşi Bülent Ecevit'in şiir kitaplarını imzalayacak.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 09:47
İZMİR - Bu yıl 405 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle yaklaşık 145 etkinlik gerçekleştirilecek. 

Fuarda düzenlenecek etkinlikler kapsamında Feyza Hepçilingirler, Doğan Hızlan, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Canan Tan, Muzaffer İzgü, Füruzan, Ercan Kesal, Murathan Mungan, Yılmaz Özdil, Can Dündar, Ayfer Tunç, İlker Başbuğ, Deniz Kavukçuoğlu, Sunay Akın, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Mustafa Balbay, Uğur Dündar, Doğu Perinçek, Ahmet Telli, Erdoğan Aydın, Yekta Kopan, Enver Ercan, Erendiz Atasü, Ayşe Kulin, Onur Öymen, Aslı Tohumcu, Behiç Ak, Bülent Habora, Nihat Behram ve pek çok değerli yazar ve şair konuk olacak. 19’uncu İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu, yazar Feyza Hepçilingirler olarak belirlendi.

Türk şiirinin önemli isimleri Orhan Veli ve Oktay Rifat’ın doğumlarının 100, Melih Cevdet Anday’ın 99. yaşı sebebiyle fuarın teması “Garip Şairleri 100 Yaşında' olarak belirlendi. Fuarda sunuş yazısının Enver Ercan tarafından hazırlandığı TÜYAP’ın düzenleyeceği “Garip Şairleri 100 Yaşında Sergisi'nin yanı sıra şiir dinletileri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Fuarın diğer sergisi ise Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen “Sakın Şaşırma: Orhan Veli 100 Yaşında' sergisi olacak. Sergi; Orhan Veli arşivindeki ve koleksiyonerlerdeki fotoğraflar, mektuplar, şiirler, kitaplar, gazete ve dergiler, resimler, heykeller ve çizimlerden oluşuyor.

Çukurova ve Bursa kitap fuarlarının ardından İzmir Kitap Fuarı’nda da Orhan Kemal’in 100. yaşı TÜYAP tarafından kutlanmaya devam ediyor. İçerik ve arşivin Işık Öğütçü, tasarımının ise Sadık Karamustafa tarafından yürütüldüğü Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi fuar süresince İzmirli okurlarıyla buluşacak. Fuarda yer alacak bir diğer sergi ise “TÜYAP Çocuk Tiyatrosu Afişleri' Yarışması için hazırlanan tiyatro afişleri sergisi olacak. Sergi, Eğitim ve Kaynak Kitaplarla Sınavlara Hazırlık Yayınlarının yer aldığı 3 Nolu Salon içinde ziyaret edilebilecek.

Girişin ücretsiz olduğu 19. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü 27 Nisan 2014 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ECEVİT’İN ŞİİR KİTAPLARINI İMZALAYACAK
Eski Başbakan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, hafta sonu İzmir’de Ecevit’in şiir kitaplarını imzalayacak. 




Rahşan- Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı, İzmir’de hafta sonu açılacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’nda stant açacak. Rahşan Ecevit, 26-27 Nisan’da saat 12.00’da 303 numaralı stantta merhum eşi Bülent Ecevit’in kitaplarını imzalayacak.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.