Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kriz Karabağlar'da tamam, Çiğli'de devam

Kriz Karabağlar'da tamam, Çiğli'de devam

Yerel seçimler öncesinde yaşanan maddi zorluklar ve İller Bankası’ndan belediyeye gelmesi beklenen kredide kesinti yaşanması sonrasında ekonomik krizle baş başa kalan Karabağlar Belediyesi’nde belediye işçilerini mağdur eden maaş krizi tatlıya bağlandı. 968 KARBEL işçisinin iki aylık maaş alacaklarından ilki bugün itibarı ile ödenmeye başlarken, iş bırakmaya hazırlanan personelin eylem kararından vazgeçmesi ile birlikte yeni bir kriz de son anda önlenmiş oldu.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 15:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan tartışmalı hizmet alım ihalesinin belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de kalması sonrası rahat bir nefes alan Karabağlar Belediyesi çalışanları yaşadıkları maaş krizinin de tatlıya bağlanmasıyla birlikte ikinci kez krizin eşiğinden döndü. Yeni Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun konuya el atması ile birlikte personelin maaşları bugün itibariyle ödenmeye başlanırken, işçilerin kalan bir maaşlık alacaklarının ise 20 Nisan itibarı ile ödeneceği belirtildi.
 
KARARABAĞLAR PERSONELİ RAHAT BİR NEFES ALDI
Geçtiğimiz hafta Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi sonrası iş bırakmaya hazırlanan fakat belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun araya girmesi ve kendilerine maaşlarının ödeneceği yönünde söz verilmesi üzerine eylem kararını askıya alan belediye personeli bugün rahat bir nefes aldı. Belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntı sonrasında toplam iki maaşlık hak edişlerini alamayan personelin geçtiğimiz aya ait maaşları bugün itibarı ile ödenmeye başlarken, kalan bir aylık ücretleri ise ayın 20’sinde ödenmeye başlayacak. Maaşları yatmadığı gerekçesi ile iş bırakmaya ve yeni bir eylem sürecince hazırlanan belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan toplam 968 KARBEL A.Ş. çalışanı yaşanan gelişme sonrasında eylem kararını rafa kaldırdı. Diğer yandan sabah saatlerinde işçilerin örgütlü bulunduğu Genel-İş Sendikası’nın temsilcileriyle bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, personelin kalan bir maaşlık ücretlerinin ise 20 Nisan itibarı ile ödeneceğini, herhangi bir aksilik yaşanması durumunda ise en geç Mayıs ayının başında yatırılacağı konusunda bizzat güvence verdiği öğrenildi.
 
ÇİĞLİ’DE KRİZ BÜYÜYOR
Diğer yandan, aylardır maaşlarını alamayan ve taşeron krizi ile karşı karşıya kalan Çiğli Belediyesi’nin KAFESAN işçileri ise direnişlerine imza kampanyası ile devam etme kararı aldı. Zaman zaman iş bırakan ve uzun süredir gerçekleştirdikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan KAFESAN işçisi belediye önünde kurdukları stantta taşerona karşı Çiğli halkının desteğini isteyerek imza toplamaya başladı. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan toplam 713 sözleşmeli personel, 3 aylık maaş ve iki aylık ikramiye alacaklarının yanı sıra, belediye şirketi KAFESAN’ın borçları nedeni ile 30 Haziran’daki hizmet alım ihalesine katılamama ve taşerona gitme tehlikesi ile karşı karşıya kalınca “Çiğli’de taşerona hayır” sloganı ile yeni bir eylem sürecine başlama kararı almıştı. İş güvencelerinin de ortadan kalktığını belirterek belediye yönetimini personeline sahip çıkmaya davet eden KAFESAN işçileri, alacaklarının ödeneceğine dair kendilerine söz veren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunarak “Bu krizi çözün” mesajı gönderdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.