Dolar 32,5920
%0.32
Euro 35,0059
%0.1
Altın 2.451,220
%0.62
Bist-100 9.792,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer Danimarka'yı çocuklarla fethetti

Soyer Danimarka'yı çocuklarla fethetti

7. Çocuk Dostu Konferansına Danimarka ev sahipliği yaptı. Danimarka Prensesi Mary’nin açılışını yaptığı konferansta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımcılara yaptığı sunumla büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 09:42
Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği ve Çocuk Dostu Kent Vakfı ortaklığıyla gerçekleşen 7. Çocuk Dostu Kent Konferansı, 29 Eylül-1 Ekim 2014 tarihleri arasında,  Danimarka'nın Odense şehrinde düzenlendi. Konferansa 35 ülkeden 200'den fazla akademisyen ve yönetici katıldı. Uluslararası Konferans Danimarka Prensesi Mary'nin katılımıyla açıldı. 
 
2011 yılından bu yana Seferihisar Belediyesi bünyesinde yürütülen Seferihisar Çocuk Belediyesi çalışmalarıyla ilgili olarak hazırlanan bildiri, Konferans düzenleme komitesi tarafından kabul edilerek sunulmaya değer bulundu. 
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çocuk Belediyesi fikrinin ortaya çıkışını ve yapılan uygulamaları anlatarak Seferihisar'da kentin çocuklarla birlikte düzenlendiği ve geliştirildiği çalışmalara örnekler verdi. Seferihisar'ın Çocuk Dostu Kent olma yolunda attığı adımların anlatıldığı sunumda, çocukların katılım süreçlerindeki rolü ve etkisi vurgulandı. Konferansın ana konularından biri olan 'çocuk katılımı', Seferihisar'da açılan Çocuk Belediyesi binasının düzenlenme süreciyle Çocuk Hakları Parkı uygulamaları ve Seferihisar'ı Planlıyorum etkinlikleri iyi uygulama örnekleri arasında gösterildi.
 


Türkiye'den sadece Seferihisar Belediyesi'nin katıldığı konferansa, kentlerin çocuklar için değil çocuklarla birlikte yönetilmesi gerektiği vurgulandı. Çocukların beklentilerini anlamak için onlarla iletişim kurmanın farklı yollarının geliştirilmesi gerektiği, çocukların katılımı konusunun önemi, tüm oturumlarda farklı disiplinlerde araştırma yapan uzmanlar tarafından belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.