Dolar 32,2689
%0.04
Euro 34,7354
%0.07
Altın 2.400,390
%-0.37
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter'den Ankara'daki patlama sonrası ilk açıklama: CHP'de saha çalışmaları iptal

Serter'den Ankara'daki patlama sonrası ilk açıklama: CHP'de saha çalışmaları iptal

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Ankara'da yapılacak olan barış mitingi öncesi yaşanan patlamayla harekete geçti. Olağanüstü toplantı kararı alan İl Başkanı Serter, Ankara'da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek, seçim çalışmalarını iptal ettiklerini belirtti. Serter, "Kolay değil elbette içimizi acıtıyor. Ama bütün halkımıza CHP olarak sakinliğe ve sükunete davet ediyoruz" dedi. Serter ayrıca saha çalışmalarını iptal ettiklerini duyurdu. İl binasındaki olağanüstü toplantı devam ediyor. Serter'den Ankara'daki patlama sonrası önemli açıklama

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 16:35
İZMİR - Ankara'da yaşanan terör olaylarının ardından CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi, Türkiye olarak olağanüstü gün yaşandığını ifade ederek halkı sükunete davet etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Ankara'da  düzenlenen "Barış Mitingi" önesinde 86 kişinin ölümü 186 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından acil olarak il binasında toplandı. İl binasında milletvekili adayları, ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları ile bir araya gelerek yaşanan üzücü olayla ilgili olağanüstü bir toplantı gerçekleştiriliyor. İl Başkanı Bedri Serter yaşanan üzücü olayla ilgili ve olağanüstü toplantı hakkında kısa bir basın açıklaması yaptı.

"SERTER'DEN KARATAŞ'IN AÇIKLAMASINA SERT YANIT" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İÇLERİMİZ PARÇALANDI
Yaşanan olayla ilgili basın mensuplarını karşısına geçen İl Başkanı Bedri Serter, sözlerine baş sağlığı dileyerek başladı. Türkiye olarak olağanüstü bir gün yaşadıklarını söyleyen Serter, "Kesinlikle hiçbir ülkenin, hiçbir cumhuriyeti yaşamaması gereken bir gün yaşıyoruz. Ankara'dan gelen haber ve diğer yerlerden gelen şehit haberleri olmak üzere içlerimiz parçalandı. Vefat haberleri bizleri rencide etti" dedi.

İLÇE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARIYLA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
İlçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla birlikte olağanüstü bir toplantı yaptıklarını söyleyen Serter, "Birbirimizle bir şeyler paylaşıyoruz. Genel Merkezimize de bunları paylaşacağız. Bu olağanüstü süreçte milletimizi sükunete davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bir karış toprağını dahi verme lüksümüz yoktur. Böyle bir olayı lanetlememe hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir. Genel başkanımızın açıklamalarını dinledik. Kendileri önemli mesajlar verdi. Önemli olan "Yurtta sulh, cihanda sulh'un" sağlanmasıdır. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bu görevimizi de her noktada, en alt kademedeki çalışanlarımıza kadar yapacağız" diye konuştu.

DEMOKRASİ İLE HERŞEYİ ÇÖZECEĞİZ
Türkiye'nin üzerinde değişik oyunların oynandığını söyleyen Serter, "Suruç'tan beri bu oyunlar sürüyor. Biz bugüne kadar söylediklerimizi CHP yöneticileri ve Genel Başkanımız olmak üzere hepimiz arkasındayız. Demokrasi herşeyi çözen tek hedeftir. Demokratik olaylarla her şeyi çözeceğimize inanıyoruz. 1 Kasım'da da çok sağlıklı olarak sandığa gideceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bize düşen görevleri yerine getireceğiz. Orada kana ihtiyacı olanlar vardır. Onlara yardımcı olalım, dikkat edelim. Ben tekrar bu olayda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ülkemize de geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAHA ÇALIŞMALARI İPTAL

Serter, bütün miting ve saha çalışmalarını iptal ederek, seçim çalışmalarına ara verdiklerini söyledi.


Serter, "Bugünden itibaren saha çalışmalarımız iptal edilmiştir. Genel Başkanım İstanbul Kadıköy'de yapacağı mitingi de iptal etmiştir. MYK toplantımız olacak. Oradan çıkan karara göre bizler hareket edeceğiz" dedi.

LANETLİYORUZ
HDP'nin çağrısı üzerine akşamüstü 17:00'de Sevinç Pastanesi önünde yapılacak olan eyleme katılıp katılmayacakları sorusuna ise Serter, "Biz genel merkezimizden gelecek olan karara göre hareket edeceğiz. Barış mitinginde bunların olmasını lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.