Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den flaş büyükşehir adaylığı açıklaması

Sertel'den flaş büyükşehir adaylığı açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi başvuru yapmayacağını belirten ancak görev verilmesi durumunda kapağı açılmamış onlarca projesi olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ön seçim ya da eğilim yoklamasıyla başkan adaylarının belirlenmesi gerektiği yönündeki düşüncesinde kararlı olduğunu belirtti. Sertel, “Deneyimlerimi elbette o makamda taçlandırmak isterim. Ancak bu işler kulisle, zorlamayla, oralarda birilerinden görev istemekle olmaz. Benim bakış açım bu şekilde” dedi. 'Ön seçim olursa yola çıkabilirim'

  • Ege Postası
  • 06.11.2018 - 11:57

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı için çok sayıda isim resmi başvuru yaparken, gönlünden adaylık geçen ancak resmi başvuruda bulunmayan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Egepostası'na çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Deneyimlerini İzmir Büyükşehir Belediye başkanı olarak kullanmayı herkes gibi kendisinin de istediğini kaydeden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, başkan adaylarının ön seçim ve/veya eğilim yoklamasıyla belirlenmesi yönündeki düşüncesini tekrarladı.

Ön seçim olursa başkanlık için yola çıkabileceğini kaydeden Atila Sertel, “Deneyimlerimi elbette o makamda taçlandırmak isterim. Ancak benim adaylık başvurusu yapmam doğru olmaz. Milletvekiliyim. İkincisi, başından beri söylediğim bir şey var, sandıklar kurulsun, üyelere söz hakkı verilsin, ön seçim ya da eğilim yoklaması yapılsın, İzmir’in büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını da üyeler belirlesin dedim. Eğer bu konuda partim bir karar alırsa ben de sayın genel başkanla, örgütümle, üyelerle konuşarak böyle bir yola çıkabilirim. Onay alırsam yola çıkarım” dedi.

KULİSLE, ZORLAMAYLA, GÖREV İSTEMEKLE OLMAZ

“İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı çok önemli bir görev. Öncelikli muhalefette bir milletvekili olmak ve sadece iktidarı eleştirmek yerine size sağlanan bütçeyle İzmir’in zaten var olan değerlerine değer katmak, İzmir’i yönetmek, İzmir’i dünya çapında bir marka haline getirmek. Sosyal demokrat kadrolarla kentin yaşamına katkı koymak çok özel bir görev. Siyaset yapan hemen herkes bu görevi yapmak ister” diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ben de genç yaşlarda, 32 yaşında büyükşehirin basamaklarından çıkmış ve daire başkanı olmuş daha sonra milletvekili adaylığı nedeniyle büyükşehirden ayrılmış ve 12 yıl boyunca Türkiye çapında yayınlanan bir yerel yönetim dergisini çıkarmış bir kişi olarak elbette isterim. Şu anda milletvekili olarak benim herhangi bir makama gereksinim de ihtiyacım da talebim de yok. Ancak o makam size çağrıda bulunuyorsa, yani üyeler-insanlar ‘sen buraya gelmelisin’ diyorsa, parti de bu konuda hazırsa olabilir. Ama öteki türlü bu işler kulisle, zorlamayla, oralarda birilerinden görev istemekle olmaz. Benim bakış açım bu şekilde” diye konuştu.

YÜZ BİN KİŞİ Mİ YANILIR, ON KİŞİ Mİ'

CHP’li Milletvekili Atila Sertel, ön seçim için vaktin az olduğu şeklindeki açıklamalara katılmadığını da vurgulayarak, “24 Haziran seçimlerine ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını ve parlamentoyu seçimini bir ay içinde yaptık. Seçim süreci bir ay sürdü, adaylar belli olduktan sonra. 45 gün. Önseçim 9 Şubat’ta geç olacak diyorlar. 45 gün içinde belediye başkanlarını seçemez mi İzmirliler'  Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. İnce kaç tane miting yaptı, insan kendi kenti içinde kendini kısa sürede de anlatabilir. Küçümsenecek bir süre değil. Üç ay lazım dediler. Seçimlere üç ay kala eğilim yoklaması yapsınlar o zaman. 140 bin üye var. Yüz bin kişi gitsin sandığa, yüz bin kişi yanılır m? On kişi mi yanılır yüz bin kişi mi'” diye sordu.

AZİZ BEYİN KARARINA SAYGI DUYUYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir daha aday olmama kararını değerlendiren Sertel,  “Kararı elbette düşünerek, çevresine ve ailesine danışarak almıştır. Önemli bir karar. Bu karar pat diye alınmaz. Ben buna saygı duyuyorum” dedi.

YAPTIKLARININ ANLATILAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Sertel, Başkan Kocaoğlu’nun kente büyük hizmetler yaptığını ancak bu hizmetlerin tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını kaydederek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Aziz Bey'in 15 yıl içerisinde kente kattıklarının ve yaptıklarının yeterince anlatılamadığını düşünüyorum. Bilinmediğini düşünüyorum. Raylı sistemden başlayarak kentin kirli sularının arıtılmasına, körfezin temizliğinden kırsalda yolların yapımına kadar her konuda başarılı bir süreç geçirildiği gibi, büyükşehir belediyesinin bütçesi de doğru yönetildi. Ne bir ödeme sıkıntısı yaşandı. Ne de belediye borç bataklığına sürüklendi. Bu açıdan Aziz Kocaoğlu’nun yolundan yürüyecek ama onun eksikliği olarak gördüğüm sosyal demokrat ve sol kadrolarla yerel yönetimi daha işlevsel kılmak gerekir diye düşünüyorum. Kentin örneklerinin ‘sosyal demokratlar yaparsa böyle yapar’ diye Türkiye’ye anlatımı ve tanıtımı için inançlı ve kararlı kadrolar gerekiyor. Bunların eksik kaldığı düşüncesindeyim.”

AZİZ BEYİN GÖRÜŞÜ MUTLAKA ALINMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da adaylarla ilgili görüşünün alınması gerektiğini dile getiren İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Aziz Bey’in görüşü mutlaka alınmalı. Ama mutlakiyet partide olmalı. Parti olmazsa hiç kimse hiçbir göreve seçilemez. Bu açıdan ‘Ben partiden üstünüm, parti benimle daha çok oy alır, ben şahlandırırım’ gibi bakış açılarının ancak bindelikli dilimlerde olabileceğini düşünüyorum. Ana gövde partidir. Büyükşehir belediye başkanının önemi şurada ortaya çıkar; ilçelerin amiral gemisi büyükşehirdir. Toplum büyükşehir belediye başkanının birikimlerine, tanınırlık, güvenilirliğine bakarak ilçelerle beraber yürümesi iç in bütünlük ister. Büyükşehir belediye başkanı ana lokomotif ilçeler vagondur” ifadelerini kullandı.

KAPAĞI AÇILMAMIŞ O KADAR PROJEM VAR Kİ…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi durumunda kafasında İzmir’e dair onlarca proje olduğunu anlatan Atila Sertel, projeleri hakkında da şunları söyledi:

“Yerel yönetim açısından deneyimlerim gerçekten çok. Kafamda onlarca büyük proje var.  Birini söyleyeyim sadece; 22 kez EXPO’da sağlıkla ilgili sunum yaptım. Bu sağlık kenti İzmir projesi geçmedi, yani EXPO'yu kazanamadık. Ancak biz sağlık kenti olma iddiasından vazgeçmemeliyiz.  Dünyada önümüzdeki dönemde en geçerli mesleklerden birisi yaşlı bakımı olacak. Ben bunu 12 yıl önce bir proje olarak hazırlamıştım ve belediye başkanlarına vermiştim. Sağlık köyü diye. Sadece Eskişehir’de yapıldı. İzmir en az 10-15 sağlıklı yaşam köyü kurabilecek, içinde tiyatro, sinema, piknik alanları olan köklü köyler kurarak yurtdışından bütün dünya ülkelerinden yaşlı nüfusun bakımını İzmir’de gerçekleştirip büyük bir döviz kaynağı kazanabilir. Örneğin Seferihisar’da jeotermal kaynakları var. Balçova Termal’e gelip tedavi gören yaşlı kesim ayaklarını kesti. Onlar dahil öylesine büyük gelir kaynağı olabilirdik. İlk geldiğimde adım atacağım işlerden birisi. Döviz kaynağı, istihdam, turizm gelişecek, oradan elde edilecek gelirle kendi vatandaşına da hizmet götüreceksin. Kapağı açılmamış o kadar proje var ki, hangi birini anlatsam.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.