Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şenocak 'Asli İşimiz Öğretmenlik'

Şenocak "Asli İşimiz Öğretmenlik"

Eğitim- Bir-Sen ve Memursen Başkanı Abdurrahim Şenocak Bayındır İlçesinde öğretmenler ile bir araya geldi. Şenocak, eğitimin en önemli taşıyıcı unsurunun öğretmen olduğunu belirterek, asli işimiz öğretmenliktir dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2014 - 13:34
Son günlerde tartışmalara neden olan yöneticilik konularına değinen Şenocak, "Öğretmenlerin temel görevi yöneticilik değil öğretmenliktir. Yöneticilik yan görevdir. Hiçbir zaman öğretmenlikten kopmadan kendimizi yenilememiz gerekiyor" dedi.

Kazandıran Sendikayız
Eğitim öğretim hazırlık ödeneğine bu sene yüzde on dört oranında zam elde ettiklerini söyleyen Şenocak, "Bir hafta sonra 850 lira tüm öğretmenlerin hesabında olacak. Bu ödenek Memursen sayesinde son bir kaç yıl içerisinde yüzde yüz arttığını" belirtti. Sendika olarak ücretten öte bir dertlerinin olduğunu hiçbir zaman materyalist olmadıklarını belirten Şenocak, başka değerlerinin olduğunu söyledi. Ülkenin her türlü sorunu ile yakından ilgilendiklerini ve bunların bizim medeniyet perspektiflerimizi aktarması açısından önemli olduğunu vurguladı.

 İzmir eğitimde şanslı illerden
İzmir'in eğitim öğretim yılına sorunsuz başlayacağını ifade eden Şenocak, İzmir'in derslik ve öğretim bakımından en şanslı iller arasında olduğunu kaydetti. İzmir' de 41 bin kadrolu öğretmenin görev yaptığını, son yıllarda yüzde elli öğretmen artışı olduğunu bu artışın önemli olduğunu dile getirdi. Şenocak ,"2002 yılında İzmir'de öğretmen sayısı 27 iken şu anda 41 bin, derslik sayısı da bununla birlikte arttı. Bu dersliklerde okuyan öğrenci sayısı da minimum değerlere düştü" dedi.
Şenocak sözlerine şunları ekledi: "Sendika olarak ortaya koyduğumuz gayret çalışanlarda karşılığını buluyor. Üye bakımından şimdilik ikinci sıradayız, ancak en kısa zamanda İzmir' de yetkili sendika olacağız" dedi.
Gerçekleştirilen etkinliğe, Abdurrahim Şenocak, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydın, Ak Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Eğitim Birsen İlçe Temsilcisi Hakkı Alparslan, İzmir Eğitim Birsen Şube Başkan Yardımcıları İsmail Çam, Nazan Özpınar, Ebru Yücel katıldı.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.